Mainos

SDP:n ehdotus työttömyyden katkaisemiseksi: Tinderin teknologialla voidaan helpottaa työntekijän ja työn kohtaamista

SDP haluaa kehittää työn ja työntekijän kohtaamista ottamalla esimerkkiä kaupallisten treffipalveluiden kuten Tinderin teknologioista. Toimi on osa SDP:n pitkäaikaistyöttömyyden taittamisohjelmaa.

Pitkäaikaistyöttömyyden taltuttamiseksi pitää myös rakentaa avustavan työvoiman joukkoja, jotka voivat olla välityömarkkinaluonteisia, puolue ehdottaa.

SDP julkaisi ohjelmansa tänään puolueen johdon ja eduskuntaryhmän työvaliokunnan kokouksessa Kuopiossa.

Puolue tarjoaa 15-kohtaisessa ohjelmassaan omia ehdotuksiaan hallituksen budjettiriiheen pitkäaikaistyöttömyyden taittamiseksi.

Työmarkkinat ja koulutus joustavammiksi

SDP:n mukaan hallituksen tavoite nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin ei ole toteutumassa, jos pitkäaikaistyöttömyyttä ei saada taitettua. 

– Työmarkkinat muuttuvat nopeasti, siksi koulutus on avain muutoksenhallintaan. Omaehtoista kouluttautumista työttömyysturvalla pitää helpottaa ja vapaaehtoistyön tekemiseltä poistaa esteet, toteaa kansanedustaja Tarja Filatov.

SDP:n mukaan onkin tärkeää, että työtön nuori pääsee koulutukseen.

– Omaehtoiseen koulutukseen pääsy tulee vahvistaa, ja pääsykriteereistä on luovuttava määräaikaisesti, ohjelmassa linjataan.

Puolue haluaa myös varmistaa, että työttömät pääsevät säännöllisin väliajoin terveystarkastuksiin, sillä niillä voidaan ehkäistä ennalta vakavampia sairauksia ja pitää yllä työttömän työkykyä.

2:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja