Mainos

SDP:n edustaja ehdotti maatalouden alasajoa

Globalisaatiotyöryhmässä esitetty ajatus saa MTK:lta kylmän vastaanoton. SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma puolestan vakuuttaa, ettei puolue tavoittele maatalouden lakkauttamista.

Niin sanotun Brunilan globalisaatiotyöryhmän SDP:läinen jäsen Pertti Rauhio on ehdottanut maataloustukien lakkauttamista Suomessa. Esityksen mukaan voimavarat tulisi suunnata maatalouden sijaan Suomelle paremmin sopivaan taloudelliseen toimintaan.

SDP:n esitys ei tiettävästi saanut globalisaatiotyöryhmässä laajaa kannatusta. Lopullisessa raportissa maataloutta käsitellään suppeasti. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Heinäluoma ihmettelee työryhmän ilmapiiriä

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä pitää ehdotusta dramaattisena.

- Taistelemme kaikin keinoin tällaisia ehdotuksia vastaan. Lähtökohtanamme on se, että maataloussektori pysyy ja Suomessa saadaan tulevaisuudessakin kotimaista ruokaa, Härmälä painottaa.

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma on kiirehtinyt vakuuttamaan, ettei puolue tavoittele suomalaisen maatalouden alasajoa. Heinäluoman mukaan puolueessa ei ole otettu mitään uusia kantoja maatalouden kysymyksiin.

Heinäluoma ihmettelee julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa "globalisaatioryhmästä nousevia erilaisia kummituksia". -Ilmeisesti työryhmän hengessä ja työskentelytavoissa kaikki ei ole ollut aivan kohdallaan, Heinäluoma toteaa.

Anne Brunilan työryhmän globalisaatioraportissa esitetään toimia, joilla Suomen kilpailukykyä saataisiin parannettua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.