SDP:n eduskuntaryhmä ei halua sitoa seuraavan hallituksen käsiä - Urpilainen panttaa kantaansa

Hallituspuolue SDP:n kanta talouden sopeutukseen on edelleen auki.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman ei halua sitoa seuraavan hallituksen käsiä miljardiluokan päätöksillä. Backmanin mukaan hän haluaa kertoa eduskuntaryhmän tunnoista julkisuuteen.

– Kun tässä on vaalit välissä, niin on hyvin vaikea nähdä sellaista tilannetta että yli kansalaisten voitaisiin kävellä ja sitoa seuraavan hallituksen käsiä moneksi vuodeksi.

Backman myötäilee näin presidentti Sauli Niinistön ajatuksia sopeutukseen. Sen sijaan demareiden puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ei halua ottaa kantaa, pitäisikö miljardisopeutus tehdä tällä vaalikaudella. MTV:n Uutiset tavoitti Urpilaisen Brysselistä.

– En halua tässä vaiheessa lähteä kommentoimaan SDP:n sisäistä talouspoliittista keskustelua tai valmistautumista kehysriiheen. En myöskään hallituksen keskusteluja, koska ne ovat kesken.

Ryhmyri Backman ymmärtää Urpilaisen vaikean roolin. 

– Hän puhuu, ei vain hallituksen suulla, vaan myös Suomen suulla, suhteessä esimerkiksi luottoluokittajiin. 

Keskusta osallistuu ensi viikolla pääministeri Jyrki Kataisen neuvotteluihin velkaantumisen taittamisesta, säästö- ja veronkorotustarpeista sekä sopeutuksen jaksotuksesta seuraavalle vaalikaudelle.

Puheenjohtaja Timo Soini panttaa perussuomalaisten vastausta määräaikaan eli huomiseen. 

Backman toivoo oppositiopuolueilta asiallista keskustelua.

– Voidaan pistää tälläinen hallitus-oppositioasetelma vähäksi aikaa syrjään.

Lue myös:

    Uusimmat