Mainos

SDP:n Backman: Ei veronalennuksia elvytyspakettiin

SDP:n eduskuntaryhmä vastustaa tiukasti kokoomuksen vaatimuksia saada veronkevennyksiä osaksi kasvu- ja työllisyyspakettia. Paketin sisältö jumittaa minihallitusneuvotteluissa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin mukaan tarvitaan nopeita toimia, joilla investoinnit saadaan liikkeelle. 

– Vaikea ymmärtää kasvupaketin osana veroalennuksia, jos hallitus on joutunut ja joutuu tekemään menoleikkauksia. Nyt pitää puhua enemmän siitä, että mitä ovat kertaluontoiset panostukset.

Kokoomus ei halua kasvattaa työllisyys- ja kasvupakettia suureksi ja puolue haluaa myös pitää kiinni keväällä sovituista talouden kehyksistä.

Backmanin mukaan hallitus voi sopia mittavasta paketista.

– Sinne tullaan käyttämään sekä valtion budjettirahaa, kehysten ulkopuolista rahaa erilaisista rahastoista. On myös mahdollisuus saada vipuvaikutusta eli myös kuntien yksityissektorin rahaa.

– Ei pysty sanomaan yhtä summaa, mutta kyse on erittäin suuresta mittakaavasta, Backman sanoo MTV Uutisten haastattelussa. 

Pitkäaikainen demarivaikuttaja arvioi, että kokoomuksen ja SDP:n neuvotteluhaarukka vaikuttaa normaalilta ja asiat ovat sovittavissa. Ongelmaksi voi tulla aika eli juhannus lähestyy.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mielestä hallitusohjelmaneuvottelujen aikataulu oli alunperinkin ylioptimistinen. 

Niinistö arvioi, että hallitusneuvottelujen vetäjän Alexander Stubbin (kok.) kuvaus neuvotteluiden vaikeasta vaiheesta johtuu siitä, ettei tämä ole aiemmin ollut mukana hallituksen neuvotteluissa budjetti- ja kehysasioista.  

Neuvotteluiden pitkittyminen riippuu Niinistön mielestä siitä, kuinka yksityiskohtaisia päätöksiä halutaan tehdä ja kuinka paljon asioita jätetään valmisteltavaksi elokuun budjettiriiheen.

Hallitusneuvotteluja on tarkoitus jatkaa iltapäivällä valtioneuvoston linnassa. Sisältä odotetaan melko nopealla aikataululla viestiä, joudutaanko neuvotteluja jatkamaan juhannuksen jälkeen.  Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.