Mainos

Sdp:lle kahdessa vuodessa 750 000 euroa ay-rahaa

Sdp on julkaissut puoluerahoituksensa vuosilta 2007 ja 2008. Puolueen tuesta noin 80 prosenttia on valtion puoluetukea.

Niin ikään tukensa tänä iltana julkistaneen vasemmistoliiton tavoin ammattiyhdistysliikkeen tuet muodostavat suurimman osan Sdp:n muusta puoluerahoituksesta. Vuonna 2007 ammattiliittojen tukisumma kipusi noin 380 000 euroon. Vuotta myöhemmin tuki oli samaa luokkaa. Kahden vuoden aikana tukea on siis tullut noin 750 000 euron verran.

Ammattiliitoista eniten rahaa demareiden kassaan antoivat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto, Metallityöväen liitto ja Palvelualojen ammattiliitto. JHL:n ja Metallityöväen liiton tuki oli molempina vuosina yli 100 000 euroa, PAM tuki yhteensä kahden vuoden aikana noin 130 000 eurolla.

Tradeka-yhtymä tuki myös demareita

Muista työväenliikkeen toimijoista Sdp listaa tukijoikseen Työväen lehdistön kannatusyhdistyksen ja Tradeka-yhtymän. Työväen lehdistön kannatusyhdistys tuki kumpanakin vuonna 100 000 eurolla. Yhdistys toimii Sdp:n puoluetoimiston yhteydessä ja "edistää sosialidemokraattisen lehdistön sekä muun sosialidemokraattisen julkaisu- ja tiedotustoiminnan aatteellista kehitystä". Tuottonsa se saa kiinteistö- ja arvopaperisijoituksista.

Tradeka-yhtymän tuki oli yhteensä 80 000 euroa. Tradeka-yhtymän juuret ovat työväenliikkeen osuustoiminnassa.

Lisäksi Sdp ilmoittaa saaneensa tuloja taidekaupoista ja seminaarilipuista. Muihin tukijoihin lukeutuu myös keskustan vaalirahoituksen yhteydessä mainetta saanut Kehittyvien maakuntien Suomi, joka lahjoitti 10 000 euroa. Nimettömänä pysytteleviä yksittäisiä tukijoita on yhteensä viisi.

Seminaarilipuista puolue keräsi kahdessa vuodessa yli 150 000 euroa.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 13.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.