Mainos

SDP jätti tutkintapyynnön vaalirahoitusväitteistä

SDP on jättänyt Helsingin poliisille tutkintapyynnön vaalirahoitusväitteistä, joita keskiviikkona esitettiin Nelosen ohjelmassa Neljäs valtakunta.

Puolueen hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan torstaina, ja totesi, ettei mitään ohjelmassa väitetyn kaltaista kunniamerkkien ja vaalirahoituksen vaihtosopimusta ole tehty. Väitteet ovat SDP:n mukaan omiaan vahingoittamaan puoluetta ja sen ehdokkaita eri vaaleissa. Ohjelmassa väitettiin, että SDP odottaisi saavansa 1-2 miljoonaa markkaa vaalirahoituksena suuryrityksiltä, jotka anoivat kunniamerkkejä indonesialaisille liikekumppaneilleen. Rahat tultaisiin ohjelman mukaan ohjaamaan presidentti Martti Ahtisaaren tulevaan vaalikampanjaan.

Väitteet ovat SDP:n mukaan täysin vääriä ja perusteettomia. Puolue kiisti ne jo torstaina antamassaan tiedotteessa. SDP pyytää poliisia selvittämään, onko ohjelman toimittaja syyllistynyt rikoslain 27:ssä luvussa mainittuun perättömien ja vahingollisten tietojen levittämiseen. Puolueen mielestä ohjelmassa esitettiin raskaita väitteitä kytkykaupasta ilman minkäänlaisia perusteita, kyseenalaistamista tai kriittistä tarkastelua.

Ohjelman tekijät eivät myöskään olleet yhteydessä SDP:hen tai sen toimihenkilöihin, yrittääkseen varmistaa esitettyjä väitteitä. Puoluehallitus totesi kokouksessaan, että puolue, sen toimihenkilöt tai kukaan sen nimissä tai lukuun toimivista henkilöistä ei ole tehnyt ohjelmassa väitettyä sopimusta, käynyt sellaista sopimusta koskevia neuvotteluja, tiennyt sellaisista neuvotteluista taikka muutoinkaan tehnyt mitään sellaista, joka antaisi perustellun syyn arvella ohjelmassa väitetyn sopimuksen olevan olemassa. Ohjelmassa esitetyt tiedot ovat SDP:n mielestä omiaan vahingoittamaan puoluetta ja sen ehdokkaita eri vaaleissa.
-Kunniamerkkien ja rahoituksen kytkykauppaa pidetään ja on syytä pitää kunnian vastaisena ja kansalaisten yleisen oikeustajun vastaisena tekona, SDP toteaa tiedotteessaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.