Arhinmäen salkku jakoon, SDP:n ministerikolmikon tehtävät uusiksi

SDP päätti tänään kulttuuri- ja urheiluministerin salkun jaosta kolmen ministerinsä kesken.

Pia Viitasesta tulee kulttuuri-, urheilu- ja asuntoministeri, Krista Kiurusta opetus- ja viestintäministeri ja peruspalveluministeri Susanna Huovisen salkkuun lisätään tasa-arvoasiat.

Viitanen ottaa entisten tehtäviensä lisäksi hoitoonsa kulttuuri-, urheilu- ja nuorisoasiat. Hänelle kuuluvat myös omistajaohjausasiat Veikkauksen osalta sekä opintotukiasiat. 

SDP:n puoluehallitus päätti tehtävänjaosta tänään kuultuaan eduskuntaryhmää.

Opetusministeri Krista Kiuru ottaa Viitasen salkusta viestintäasiat. Peruspalveluministeri Susanna Huoviselle lisätään tasa-arvoasiat, jotka ovat jo valmiiksi sosiaali- ja terveysministeriössä. 

Puheenjohtaja Jutta Urpilainen perusteli valintaa sillä, että Viitanen on toiminut eduskunnassa sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtajana sekä Työväen sivistysliiton puheenjohtajana. 

– Hänellä on pitkä kokemus kulttuuri-, urheilu- ja nuorisoasioista. Tätä kokemusta hän pystyy nyt ministerintehtävässä hyödyntämään, Urpilainen sanoi.

Kiurulla on kokemusta viestintäasioista, koska toimi aiemmin viestintäministerinä. 

– Hän on viemässä eteenpäin merkittävällä tavalla peruskoulu-uudistusta ja ylipäänsä uusien oppimisympäristöjen kehittämistä. 

Ministerin tehtävät vapautuivat vasemmistoliiton puheenjohtajalta Paavo Arhinmäeltä, kun puolue jätti hallituksen.

Lue myös:

    Uusimmat