Mainos

SDP jakaisi ministerien tehtävät nykyministereille

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mielestä vasemmistoliitolta jääneille ministerinpaikoille ei pitäisi valita uusia ministereitä.

Urpilainen jakaisi liikenneministerin sekä kulttuuriministerin tehtävät tämänhetkisille ministereille.

Hän pitää luontevana, että tehtävät jaettaisiin SDP:n ja kokoomuksen ministereille. Tämä olisi hänen mielestään hyvä signaali hallitukselta kovien säästöpäätösten jälkeen.

Hallituspuolueiden puheenjohtajilla ei Urpilaisen mukaan ole asiasta vielä yhteistä kantaa. 

Presidentin on tarkoitus myöntää liikenneministeri Merja Kyllöselle sekä kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäelle ero perjantaina. Hallituspuolueiden puheenjohtajien odotetaan päättävän ministerintehtävistä lähiaikoina. 

Kehysriihessä tehtyjen säästöpäätösten valvominen olisi isoin urakka, jonka uudet liikenne- ja kulttuuriministerit saisivat harteilleen.

Ministerinpaikat täytetään tavalla tai toisella tämän viikon aikana. Mahdollista on myös se, että vain yksi uusi ministeri valitaan ja toisen tehtävät jaetaan muille valtioneuvoston jäsenille.

Koulukyytiremontti uuden ministerin vastuulle

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen kertoo, että uuden ministerin vastuulle on jäämässä muiden muassa suuri koulu- ja terveyskyytiremontti. Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä koulujen kuljetuksia on tarkoitus tehostaa ja yhdistää siten, että valtion varoja säästyy noin 100 miljoonaa euroa vuodessa.

Hallitusohjelma on Pursiaisen mukaan jo pitkälti eletty. Hallitusvuoden isoin urakka liittyy sen sijaan kehysriihessä tehtyjen säästöpäätösten toteuttamiseen.

– Kehysriihessä kajottiin tuntuvasti liikennerahoihin. Meidän elämämme pitää sopeuttaa päätösten jälkeiseen uuteen aikaan.

Liikenneministerin vaihtuminen ei ole poikkeuksellista. Pursiainen laskee, että kokonaisen vaalikauden on istunut vain kolme ministeriä talon historiassa.

Tehtävien jakamista muille ministereille on perusteltu sillä, että valtio säästäisi.

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Sirpa Paateron mielestä halu säästää ei saa olla ainoa syy olla valitsematta uusia ministereitä. Hän toivoisi tarkkaa arviota siitä, kuinka paljon tehtävät työllistävät.

Kokoomuksen kolmas varapuheenjohtaja Outi Mäkelä uskoo, että pitkän päälle ministereiden toimenkuviin voi tulla muutoksia, kun valtionhallintoa uudistetaan. Nyt olennaisinta on hänestä kuitenkin pohtia sitä, miten työt tulevat hoidetuksi.

– Työtaakat voivat joillakin ministereistä olla jo valmiiksi todella suuret, eivätkä nämä ole ihan kevyitä salkkuja, Mäkelä pohtii.

Kokoomuksen ryhmänjohtaja Petteri Orpo kommentoi jo viime viikolla, että hänestä mahdolliset uudet ministerinpaikat olisi luontevinta antaa SDP:lle ja kokoomukselle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.