Mainos

SDP ja kristilliset vastustavat lakkolakia

Heinäluoman mukaan nykyistä tilannetta ei voi verrata siihen, kun hallitusvastuussa ollut SDP siunasi lakiesityksen, jolla olisi puututtu rajavartioiden lakkoon.

Hallitus uhkaa jäädä ilman vasemmisto-opposition tukea, jos se aikoo puuttua lailla hoitajaliitto Tehyn työtaisteluun.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma kertoi tänään lähettäneensä hallitukselle viestin, ettei se voi mitenkään luottaa heidän tukeensa tässä asiassa.

Heinäluoman mielestä ajatus puuttua lailla työtaisteluun olisi aivan väärälle polulle lähtemistä.

- Kaikki energia pitäisi nyt käyttää sovittelulautakunnan työn tukemiseen eikä lakiaskareisiin. Olen varoittanut, että tästä voi tulla tosi katkera tilanne ja varsinainen sotku.

Heinäluoman mielestä nykyistä tilannetta ei voi verrata siihen, kun hallitus - missä myös SDP oli mukana - antoi lakiesityksen, jolla olisi puututtu rajavartioiden lakkoon.

- SDP ei koskaan hyväksynyt sitä lakiehdotusta ja päinvastoin teki kaikkensa, että sopu löytyy.

Kristillisten Räsänen ei lupaa tukea hallituksen "pakkotyölaille"

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ei lupaa puolueensa tukea Tehy-kiistaan mahdollisesti valmisteltavalle lakiesitykselle. Hänen mukaansa "pakkotyölaki" vain pahentaisi sekä pitkittäisi tilannetta ja kärjistäisi kriisin.

Räsänen katsoo, että hallitus on toiminut uhittelullaan taitamattomasti vaikeuttaen samalla sovittelulautakunnan työskentelyä. Hän toteaa tiedotteessaan, että "pääministeri Vanhasen hallitus on tehnyt ikävällä tavalla työmarkkinataistelusta itselleen arvovaltakysymyksen toistelemalla sitä, että lisärahaa ei anneta".

Räsänen pitää selvänä, että lisärahoitukseen on joka tapauksessa suostuttava ennemmin tai myöhemmin. Jotta inhimillisiltä kärsimyksiltä vältyttäisiin, rahoituspäätös tulisi tehdä pian.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.