Mainos

SDP ja keskusta tukkanuottasilla Porissa

SDP ja keskusta ovat eri mieltä kuntien palveluiden rahoittamisesta. Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen sanoi SuomiAreenassa Porissa, että palvelumaksut ovat tärkeitä kuntapalveluiden rahoituksen kannalta.

- Minusta peruskysymys, joka kunnallisvaaleissa on hyvä ratkaista, on se että hyväksymmekö me maksut osana kuntien rahoitusta. Keskusta kannattaa sitä, että ihmisiltä myös peritään maksuja, niillä on merkitystä kunnan taloudelle. Ne ohjaavat myös sopivalla tavalla ihmisten käyttäytymistä, Vanhanen totesi.

SDP puolestaan haluaisi karsia kuntien palvelumaksuja. Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mielestä maksujen korotukset kiihdyttävät inflaatiota.

- Viimeisin virhe, minkä hallitus teki inflaatioasiassa oli se, että se päätti nostaa asiakasmaksuja. Tästä kärsivät terveyskeskuksessa kävijät, eläkeläiset ja lapsiperheet. Asiaksmaksujen korotus pienentää erityisesti pienituloisten ostovoimaa, Urpilainen kritisoi.

Vanhanen leimasi myös Urpilaisen ehdotuksen ruuan arvonlisäverosta

Urpilaisen ehdotus siitä, että hallitus peruisi ruuan arvonlisäveron alentamisen, sai täystyrmäyksen puoluejohtajien kunnallisvaalisvaalitentissä SuomiAreenassa.

Pääministeri Vanhanen tokaisi Urpilaisen ehdotuksen olevan typerä.

Urpilaisen mukaan veronalennukset pitäisi antaa niitä tarvitseville. Sen vuoksi parempi vaihtoehto olisi keventää pienituloisempien kunnallisverotusta.

- Minusta on tärkeä huolehtia siitä, että ne ihmiset, joilla oikeasti joudutaan tänä päivänä laskemaan jokainen penni, että heillä riittää rahaa ruokaan. Et sinä Matti, et sinä Jyrki (Katainen), enkä minä tarvitse ruoan arvonlisäveron alennusta. Kyllä meillä on rahaa ostaa ruokaa, mutta kaikilla pienituloisilla eläkeläisillä tai työttömillä tai lapsiperheillä ei ole. Sen takia veronalennus pitää kohdistaa niille, jotka sitä tarvitsevat, Urpilainen selvensi.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.