Mainos

SDP ja keskusta tasoissa kohti vaaleja

SDP ja kokoomus ovat menettäneet hieman kannatustaan. Keskusta on puolestaan parantanut asemiaan.

SDP ja keskusta näyttävät olevan kannatuksessa jokseenkin tasoissa, kun eduskuntavaaleihin on aikaa kolme viikkoa. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän kyselyn mukaan SDP:n kannatus olisi 23,5 prosenttia. Keskustan kannatus oli vain 0,2 prosenttiyksikköä pienempi.

SDP on menettänyt hieman kannatustaan. Vastaavassa tutkimuksessa viime kuussa se sai 24,2 prosentin kannatuksen. Keskusta sen sijaan paransi kannatustaan 0,3 prosenttiyksiköllä 23,0 prosentista.

Kokoomukselle tämän kuun mittaus antoi 21,1 prosentin kannatuksen. Laskua kannatuksessa on puoli prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliiton kannatus näyttää olevan hienoisessa nousussa, vaikka entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes onkin haukkunut puolueen jokseenkin lyttyyn. Tämän kuun mittaus antoi vasemmistoliitolle 9,8 prosentin kannatuksen, kun kuukautta aiemmin se oli 9,4 prosenttia.

Vihreiden kannatus laski 8,6 prosentista 8,4 prosenttiin. RKP:n kannatus oli 4,8 prosenttia eli lievästi parempi kuin kuukautta aiemmin. Myös kristillisdemokraatit paransivat lievästi suosiotaan 4,7 prosenttiin. Perussuomalaisille mittaus antoi 2,0 prosentin kannatuksen. Ryhmä muut sai 2,4 prosentin kannatuksen.

Kannatusarviota kysyttiin puhelimitse 2344 ihmiseltä 29. tammikuuta - 22. helmikuuta. Kysymys kuului: Jos eduskuntavaalit olisivat nyt, minkä puolueen tai muun ryhmittymän ehdokasta Te äänestäisitte? Tutkimuksen virhemarginaali oli suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.