Mainos

Sdp ja keskusta nokittelevat työmarkkinajärjestöjen tuilla

Suurin oppositiopuolue Sdp on valmis selvittämään puolueavustuksille säädettävää ylärajaa. Pääministeri Matti Vanhanen esitti eilen, että yritysten ja ay-liikkeen puolueille antamalle tuelle pitäisi asettaa 15 000 euron vuotuinen katto.

Demareiden ja keskustan välillä on keskinäistä nokittelua työmarkkinajärjestöjen puolueille antamista tukisummista. Pääministeri Vanhanen pitää arveluttavana, että ay-jäsenmaksujen veroetua käytetään puolueiden tukemiseen.

Satojen tuhansien ay-tukea saava Sdp nokittaa takaisin ja muistuttaa työnantajien TT-säätiön tukeneen keskustaa merkittävällä summalla. Demarijohdon mukaan myös työantajajärjestöjen ja maatalousyrittäjien jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia.

Kuka saa enää rahoittaa?

Sdp:n puoluesihteeri Ari Korhonen tuskailee jo vaalirahakeskustelua ja rahoitusoikeuksia.

- Se johtaa siihen, että kukaan ei kohta saa rahoittaa puolueita. En tiedä millaiseen yhteiskuntaan silloin palataan, Korhonen miettii. Korhonen pelkää, että pian vain rikkaat kykenevät vaalimainontaan, jos rahahanat väännetään kiinni.

Tänään poliittiset piirit kauhistelivat Rkp:n rahavirtoja - pikkupuolue on saanut pelkästään yhdeltä säätiöltä yli kolme miljoonaa euroa vuoden 2007 jälkeen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini passittaisi miljoonaluokan säätiörahoitusten marinoiman Rkp:n oppositioon.

Sdp ja suurin hallituspuolue keskusta päättävät huomenna esityksistään Lauri Tarastin johtamalle vaalirahoitustyöryhmälle

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 12.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.