Mainos

SDP ja keskusta nokikkain - Kuka johtaa ketä?

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) ihmettelee nettiblogissaan SDP:n nykyistä tilaa:

- Sen jälkeen kun Eero Heinäluoma valittiin helmikuussa demarien ryhmänjohtajaksi, puheenjohtaja Jutta Urpilainen on hävinnyt lähes olemattomiin. Jollei oppositiojohtajaa näkisi eduskunnassa päivittäin, voisi melkein luulla hänen häipyneen politiikasta. Linjaukset ovat haihtuneet kuin lumikinokset kevään tieltä. Kaikki kysyvät nyt kaikesta Heinäluomalta, Lehtomäki kirjoittaa.

Heinäluoma kertoo pitävänsä Lehtomäkeä erittäin fiksuna poliitikkona, mutta ensimmäistä kertaa Lehtomäki on tarttunut aiheeseen, jota hän ei ole ehkä ihan loppuun saakka miettinyt.

- Hän kyselee tuossa että kuka SDP:tä johtaa. Jokainen tietää, että puoluetta johtaa puheenjohtaja Urpilainen ja eduskuntaryhmää puheenjohtaja Heinäluoma. Mutta. Kukaan ei tiedä kuka keskustaa johtaa. Tiedätkö sinä kuka keskustaa johtaa? Heinäluoma kysyy MTV:n Huomenta Suomen Lauri Karhuvaaralta.

- Se on sentään pääministeripuolue. Olethan sinäkin huomannut sen, että sen jälkeen kun Matti Vanhanen ilmoitti joulukuussa, että hän lähtee, niin on tullut epätietoisuuden tila.

Heinäluoman mielestä Urpilainen ei ole mitenkään jäänyt hänen varjoonsa ja heidän välinen työnjako on myös harvinaisen selvä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kallin mukaan keskustalla ei ole minkäänlaista johtajuusvajetta.

- Keskustaa johtaa Matti Vanhanen ja Suomea johtaa Matti Vanhanen. Vanhanen on ilmoittanut, ettei hän enää tavoittele keskustan puheenjohtajuutta kesäkuussa ja silloin valitaan uusi puheenjohtaja. Ehdokkaitakin on ihan riittävästi.

- Minusta SDP:n pitää itse hoitaa omat asiansa, en halua puuttua siihen millään tavalla.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajien Timo Kallin (kesk.) ja Eero Heinäluoman (SDP) kommentit (Huomenta Suomi 23.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.