Mainos

SDP: Hallitus riitainen ja kyvytön

Pääoppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen moittii ankarasti hallitusta talouskriisin ja työllisyyden hoidosta.

Urpilainen katsoo, että Matti Vanhasen ilmoitus jättäytyä Keskustan puheenjohtajan tehtävistä haittaa hallitustyötä merkittävästi ja saattaa johtaa jopa ennenaikaisiin vaaleihin.

Puolueensa puheenjohtajapäivillä Urpilainen kertoi lisäksi, mitä mieltä on pääministerin avauksesta koskien lakko-oikeuden rajoittamista.

- On pääministeri sitten Rukan lumilla tai Afrikan savannilla niin aina hänen mieleensä tulee ajatuksia, joilla heikennetään suomalaisen palkansaajan työehtoja ja oikeuksia.

Avainalojen lakko-oikeuden rajoittamista olisi Vanhasen mielestä käsiteltävä kolmikantaisesti meneillään olevassa talouspaketin valmistelussa

Urpilaisen vyörytyksessä hallitus on epäonnistunut vastaamaan ajan oloihin, erityiset haukut saa työllisyyden hoito.

SDP haluaisi kuitenkin kiivaasti mukaan hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen työryhmiin, joissa valmistellaan tulevien vuosien talous - ja työllisyystoimia. Ovet eivät demareille kuitenkaan aukene.

- Taidan olla Suomen sitkein kosija, koska kolme kertaa olen hallitukselle yhteistyötä tarjonnut. Aina on rukkaset tullut.

SDP valitsee johtajansa toukokuun puoluekokouksessa ja Urpilaisen halu jatkaa puolueen ruorissa on kova.

Alavireisen kannatuksen SDP tarvitsee ohjaamoonsa myös puoluesihteerin. Puoluesihteerin tehtävät jättävä Ari Korhonen sanoo, että vaalien alla tehtävä on vaativa.

- Ilman muuta on selvää, että seuraajan täytyy siirtyä jo vauhdissa liikkuvaan junaan. Mutta uskon että sellaisia SDP:n sisästä löytyy.

Urpilainen ei vielä halunnut kommentoida, kuka puoluesihteerin mitat parhaiten täyttäisi.

(MTV3)

Katso Jutta Urpilaisen haastattelu. (Toim.Pauli Poutanen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.