Mainos

SDP hakee uudistukselleen suuntaa

Huomenta Suomessa vierailleet SDP:n Jutta Urpilainen ja Pia Viitanen kaipaavat nyt kunnon linjanvetoja Tuomiojalta ja Heinäluomalta.

Yllättävän moni SDP:n aktiivijäsen kannattaa jäsenäänestystä, vaikka puoluehallitus äänesti yksimielisesti sitä vastaan, käy ilmi MTV:n perjantaina julkaisemasta kyselystä.

Kyselystä ilmenee myös, että SDP:n kenttäväki haluaa Eero Heinäluoman jatkavan puolueen johdossa kesän puoluekokouksen jälkeen. Yli puolet (53%) SDP:n piirihallitusten jäsenistä pitää häntä sopivimpana puheenjohtajana.

Hännille jäivät kansanedustajat Erkki Tuomioja ja Jutta Urpilainen sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov.

Huomenta Suomessa vierailleet Jutta Urpilainen sekä puolueen ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimiva Pia Viitanen katsovat, että puheenjohtajataistosta tulee kahden miehen, Heinäluoman ja Tuomiojan, kamppailu.

Urpilainen ja Viitanen ovat molemmat kiinnostuneet puolueen varapuheenjohtajan tehtävistä. SDP:n puoluekokouksessa valitaan kesäkuussa puolueen puheenjohtaja ja puoluesihteeri sekä varapuheenjohtajat.

- Näen, että SDP:tä pitää uudistaa järjestöllisesti ja toimintakulttuurin osalta. Toisaalta myös politiikassa tarvitaan sisällöllistä uudistusta. Haluaisin, että olemme Suomessa johtava tulevaisuuspuolue, Urpilainen sanoo.

Viimeisin kyselytulos kertoo SDP:n jääneen suurten hallituspuolueiden jälkeen kannatusluvuissa tämän vuoden puolella.

- Emme ole vielä pystyneet vakuuttamaan ihmisiä siitä, että SDP on nyt todella uudistumassa. Olemme käyneet sisäisesti aika hyvää ja räväkkääkin keskustelua siitä, mihin suuntaan SDP:tä pitäisi kehittää ja suomalaista yhteiskuntaa rakentaa. Ehkä tämä keskustelu on välittänyt kansalaisille riitelynä, Urpilainen pohtii.

"Tarvitaan selkeitä linjauksia"

Urpilainen toivoo, että sekä Heinäluoma että Tuomioja tulevat selkeästi esittämään omat linjauksensa siitä, miten he haluavat puoluetta uudistaa.

- Haluaisin haastaa koko molemmat puheenjohtajakandidaatit tähän, koska sitä keskustelua ei vielä ole käyty, Urpilainen sanoo.

Viitanen ja Urpilainen eivät halua vielä paljastaa, kumman puheenjohtajaehdokkaan kannalla ovat. Viitanen vihjaa kuitenkin Heinäluoman suuntaan.

- Mielestäni puolueen puheenjohtaja on toiminut hyvin tehtävässään. Olen seurannut varapuheenjohtajana hänen toimintaansa hyvin läheltä, ja olen tyytyväinen.

Urpilainen sanoo suoraan kannattavansa suoraa jäsenäänestystä puoleen päätöksenteossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.