Mainos

SDP ei niele Kataisen Portugali-marssijärjestystä

SDP vaatii, että Suomen kanta Portugalin tukipakettiin ratkaistaan koko eduskunnan käsittelyssä.

SDP ei ole siten tällä tietoa valmis hyväksymään kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen ajamaa marssijärjestystä, jossa eduskunnan suuri valiokunta ratkaisisi Suomen kannan ennen toukokuun 16. päivän Ecofin-kokousta.

Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan SDP ei myöskään peräänny kannastaan, jonka mukaan myös pankit ja sijoittajat on laitettava vastuuseen. Jos se ei käy, SDP ei ratkaisua tue.

Urpilaisen ja SDP:n ryhmäpuheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan Kataisen on myös selvitettävä, onko Suomi sitoutunut asiassa johonkin, ja missä aikataulussa asiat etenevät. Jos Katainen myös haluaa, että Portugalin kysymys ratkaistaan hallitusneuvotteluissa ensimmäisenä, sitten tehdään niin.

– Uuniin voi laittaa pullia ihan missä järjestyksessä tahansa, mutta missä järjestyksessä ne paistuu, niin se voi sitten olla jo vähän eri asia, Heinäluoma filosofoi.

Demarijohto heittäytyi ryhmäjohdon tiedotustilaisuudessa kovin tietämättömäksi asioiden kulusta viime päivinä.

– Kyllä me lehtiä luetaan, mutta kun teillä on joka toinen päivä uudet uutiset, Heinäluoma murjaisi.

Hän huomautti, että ensin vanhan hallituksen piti esitellä asia, sitten ilmoitettiin, ettei se käykään ja sitten asia siirrettiin suurelle valiokunnalle.

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri muistutti, että ennen vaaleja sanottiin myös, että Ecofin valmistelee valtioiden välistä sopimusta, josta päätetään kesäkuussa.

Kumpula-Natrin mukaan suuri valiokunta voi käyttää eduskunnan mandaattia EU-asioissa, mutta ei valtioiden välisissä sopimuksissa.

(MTV3 - STT)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 21.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.