Mainos

SDP ei hirttäydy Portugali-kysymykseen

SDP ei ota selkeää kantaa Portugalin tukipakettiin hallitustunnustelija Jyrki Kataiselle (kok.) antamissaan vastauksissa.

Katainen kysyi puolueilta, ovatko ne valmiit hyväksymään Suomen jo tekemien, euroaluetta koskevien sitoumuksien loppuunsaattamisen.

– Eduskunnan käsittelemiä ja hyväksymiä kansainvälisiä sopimuksia on kunnioitettava, ja niihin on syytä kaikkien sitoutua, SDP toteaa vastauksessaan.

Tämä jättää avoimeksi puolueen kannan edellisen hallituksen mahdollisesti tekemiin muihin sitoumuksiin.

SDP:n vastaus merkinnee myös sitä, että puolue edellyttää perussuomalaistenkin tukevan vastedes eduskunnan hyväksymiä eurolinjauksia.

Uuden hallituksen on SDP:n mielestä kuitenkin tähdättävä laajaan kansainvälisen rahoitusjärjestelmän pelisääntöjen uudistamiseen.

Pääomaveron nosto kynnyskysymyksiä

Sosiaalidemokraatit eivät ota kantaa julkisen talouden kestävyysvajeen suuruuteen, mutta haluavat kahden vaalikauden mittaisen ohjelman sen kuromiseksi umpeen. Valtiontalouden tasapainotustoimista olisi päätettävä jo hallitusneuvotteluissa.

SDP esittää kynnyskysymyksikseen hallitukseen lähtemiselle työllisyysmäärärahojen korottamisen ja pääomaveron noston. Ohjelmaan ei missään tapauksessa voi sisältyä myöskään eläkkeiden leikkausta eikä eläkeiän alarajan nostoa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.