Mainos

SDP avaa myös presidentti Halosen vaalirahoitusta

SDP aikoo avata puoluerahoituksensa myös vuosina 2005-06 yli 2000 euroa lahjoittaneiden osalta.

Lisäksi presidentti Tarja Halosen vuoden 2006 presidentinvaalikampanjan budjetti tarkentuu SDP:n antaman tuen osalta, kun puolueen rahoitusta avataan.

Halosen mukaan hänellä ei ole mitään sitä vastaan. Päinvastoin on hyvä, että myös vanhojen presidentinvaalien tuista kerrotaan, jos siitä on jatkossa hyötyä vaalirahoituksen avoimuudelle.

- Se toivottavasti ennakoi sitä, että tulevaisuudessa tehtäisiin myös ennakkoselvityksiä, jotta ihmiset äänestämään mennessään tietävät, minkä tyyppisen porukan kanssa ovat tekemisissä, kommentoi Halonen.

Työllisyysfoorumia presidentin linnassa torstaina emännöinyt Halonen sanoi, että julkistettavan tuen määrä saa hyvin mennä vaikka 2000 euroon saakka.

Halosen mukaan häntä SDP:n lisäksi rahallisesti tukeneet tahot olivat tiedossa jo vaalikampanjan aikana.

- Siinä on ollut useampia muitakin tahoja mukana.

Halosen kampanja maksoi lähes 1,8 miljoonaa euroa. Siitä SDP:n tuki ylimääräisenä puoluetukena oli yli 600 000 euroa ja SDP:n muu tuki yli 400 000 euroa.

Puoluesihteeri Ari Korhonen sanoo, että tiedot julkistetaan lähipäivinä. Rahoittajista kerrotaan ne, ketkä suostuvat nimiensä julkistamiseen.

SDP kertoi elokuussa muiden puolueiden tavoin puoluerahoituksensa vuosien 2007-2008 osalta. SDP sai näinä vuosina ay-liikkeeltä ja muilta työnväenliikkeen toimijoilta tukea yhteensä yli miljoona euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.