Mainos

Scotland Yard: Bhutto ei kuollut salamurhaajan luotiin

Pakistanin oppositiojohtaja Benazir Bhutton tappoi itsemurhapommin paineaalto, ei salamurhaajan luoti, uskovat Britannian poliisin tutkijat. Scotland Yardin lähettämät asiantuntijat julkistivat perjantaina raporttinsa viikkojen selvitystyön päätteeksi.

Bhutto surmattiin Rawalpindissa joulukuun lopussa. Kuolinsyystä on kuitenkin kiistelty Pakistanissa ankarasti.

Brittiraportin mukaan yksittäinen hyökkääjä ampui ensin Bhuttoa kohti ja räjäytti sitten pomminsa. Räjähdyksen voimasta Bhutton pää iskeytyi auton kattoluukun reunaan ja aiheutti kuolemaan johtaneen vamman.

Pakistanin hallituksen kanta on ollut, että Bhutto kuoli nimenomaan päähän osuneeseen iskuun. Opposition edustajat taas katsovat edelleen, että hänet ammuttiin. Bhutton PPP-puolue ilmoittikin tuoreeltaan, ettei hyväksy Scotland Yardin päätelmiä, vaan vaatii edelleen YK:ta tutkimaan tapauksen.

Hankala tutkinta

Brittiläiset asiantuntijat tutkivat Bhutton kuolemaa kahden ja puolen viikon ajan. He myönsivät, että urakka oli hankala, koska rikospaikkaa ei ollut tutkittu kunnolla eikä ruumiinavaustakaan ollut tehty. Heidän mielestään olemassa olevat todisteet riittävät silti luotettavien johtopäätösten vetämiseen.

Sky News -kanavan mukaan Scotland Yardin väki tuli siihen tulokseen, että hyökkääjä ampui Bhuttoa kolmesti osumatta kertaakaan.

Raportin ei kuitenkaan uskota tyynnyttävän kiistelyä toisesta arvoituksesta: kuka on Bhutton surman takana? Syyttävä sormi on osoittanut niin al-Qaida-ryhmiä kuin turvallisuusjoukkojakin.

Torstaina Pakistanin viranomaiset ilmoittivat pidättäneensä kaksi al-Qaidaan liittyvää henkilöä epäiltyinä yhteyksistä surmatyöhön.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.