Scorsese ja elokuvatähdet loistavat Marokon festivaaleilla

Joukko tähtiohjaajia ja -näyttelijöitä loistaa toisilla Marrakeshin elokuvajuhlilla ensi kuussa. Yhdysvaltalaiset ohjaajat David Lynch, Francis Ford Coppola ja Martin Scorsese saapuvat ottamaan vastaan kunniapalkinnot juhlilla, joita isännöi Marokon kuningas Mohammed VI.

18.-22. syyskuuta pidettävillä juhlilla esitetään elokuvia Intian Bollywoodista Brasilian hiekkarannoille.

Juhlia, jotka pidettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna vain muutamia päiviä syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen, johtaa prinssi Moulay Rachid. Ne keskittyvät Bollywoodiin sekä "Window on Asia" -kategoriaan. Tarkoituksena on "luoda uutta yhteistyötä Aasian ja Afrikan välille".

Kunnianpalkinnon saavat myös intialainen elokuvatähti ja tuottaja Aamir Khan, jonka elokuva "Laagan" esitetään "View on Bollywood" -kategoriassa, sekä Sanjay Leela Dhansali, jonka "Devdas" rikkoi viime kuussa lipunmyyntiennätyksiä Intiassa.

Ranskalainen näyttelijätär Jeanne Moreau johtaa tuomaristoa, johon kuuluu myös ohjaajia, kuten ranskalainen Josee Dayan, marokkolainen Nabil Ayouch sekä taiwanilainen Edward Yang. Tuomaristo arvostelee kymmenen kansainvälistä elokuvaa, joiden joukossa on kiinalainen, bangladeshilainen ja brasilialainen elokuva.

Viime vuoden juhlilla, jotka jäivät vähälle huomiolle New Yorkin iskujen vuoksi, ensimmäisen palkinnon sai Yamina Beguiguin elokuva "Inch'Allah Dimanche".

Lue myös:

    Uusimmat