Mainos

Schwarzeneggerin ehdokkuus jakaa republikaaneja

Näyttelijä Arnold Schwarzeneggerin kuvernööriehdokkuus jakaa republikaaneja Yhdysvalloissa. Joukko johtavia republikaanipoliitikkoja on vedonnut puolueen toiseen pääehdokkaaseen, jotta hän testamenttaisi äänensä Arnoldille. Torstain vastaisena yönä pidetty vaalitentti on nostanut Schwarzeneggerin suosiota Kaliforniassa.

Schwarzenegger ei ole naisäänestäjien ehdokas, eikä edes oman puolueen konservatiivisten miesten mieleen. Monet politiikan asiantuntijat pitävät häntä pellenä. Mutta uusien mielipidemittausten mukaan hänestä voi hyvinkin tulla Kalifornian uusi kuvernööri.

Schwarzenegger on nyt kahden prosenttiyksikön päässä demokraattien pääehdokkaasta. Hän olisi jo selvässä johdossa, jollei republikaaneilla olisi toista vahvaa pyrkijää, Tom McClintockia.

Varmistaakseen puolueensa voiton joukko silmää tekeviä republikaaneja onkin nyt alkanut taivutella McClintockia. Se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä taivuteltava on periaatteen mies, jolle abortin hyväksyvä kehonrakentaja on kuin punainen vaate.

Kalifornian vaaleista odotetaan muutenkin hyvin värikkäitä. Ennakkoäänestyksen jo alettua tuomioistuin ensin päätti siirtää niitä, mutta nyt vaalit on lyöty lukkoon puolentoista viikon päähän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.