Mainos

Schwarzenegger säästää - koulukirjat sähköisiksi

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger haluaa luopua perinteisistä koulukirjoista. Schwarzenegger haluaa että koulut siirtyvät digitaalisiin, internetistä ladattaviin oppikirjoihin.

Kalifornian osavaltion budjettivaje on yli 17 miljardia euroa, jonka kuvernööri haluaa paikata nyt muun muassa säästämällä koulukirja-kustannuksissa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Schwarzeneggerin mukaan Facebookin, Twitterin ja muiden yhteisöpalvelujen räjähdysmäisesti lisääntynyt käyttö kertoo, että lapset ja nuoret ovat valmiita omaksumaan internetin uudet teknologiat nopeasti. Elokuun alusta alkaen Kalifornian yläaste-oppilailla on mahdollisuus ladata matemaatikan ja ympäristötieteiden oppimateriaaleja internetistä.

- Sähköisten oppikirjojen etu on se, että ne ovat helposti päivitettävissä, Schwarzenegger perustelee ajamaansa muutosta.

Viime vuonna Kalifornian osavaltio käytti oppikirjoihin rahaa noin 250 miljoonaa euroa. Kuvernöörin mukaan summaa on nykyisessä taloustilanteessa pakko pienentää.

(MTV3-DN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.