Mainos

Schwarzenegger kärsi tappion

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger on kärsinyt tappion osavaltiossa pidetyssä kansanäänestyksessä. Demokraattien suosio kasvoi.

Kaliforniassa järjestetyssä kansanäänestyksessä äänestäjät torjuivat kaikki osavaltion kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin ajamat aloitteet, jotka koskivat mm. opettajien tiukempia pätevyysvaatimuksia sekä kuvernöörin vallan lisäämistä osavaltion budjettiprosessissa.

Vaikka Schwarzeneggerin virkakausi ei olekaan tällä kertaa katkolla, vaalitulos vaikuttaa hänen mahdollisuuksiinsa johtaa Yhdysvaltain runsasväkisintä ja rikkainta osavaltiota.

- Voitamme tai häviämme, jatkamme työtämme Kalifornian kehittämiseksi. Haluamme tästä upeasta osavaltiosta paremman paikan kaikille, hän valoi uskoa.

Schwarzenegger aikoo pyrkiä toiselle kuvernöörikaudelle ensi vuoden vaaleissa. Hänen asetelmansa ovat nyt heikot.

Republikaanien suosio laskenut

Eilen eri puolilla Yhdysvaltoja järjestetyt vaalit ja kansanäänestykset toivat merkittäviä voittoja demokraateille.

Vaalit lisäävät huolta Yhdysvaltain republikaanileirissä. Kalifornian lisäksi puolue kärsi tappion Virginiassa ja New Jerseyssa pidetyssä kuvernöörinvaalissa.

Kummassakin vaalissa demokraattiehdokas yhdisti kilpailijansa onnistuneesti presidentti George W. Bushiin ja Valkoiseen taloon.

Bushin kannatus on pudonnut alle 40 prosenttiin. Bushin ja republikaanien kannatusta ovat heikentäneet Irak, hirmumyrskyt, korkeimman oikeuden tuomarivalinnat ja varapresidentin neuvonantajan oikeuteen vienyt CIA-vuotojupakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.