Mainos

Schüssel toivoo Lissabonista helpotusta pakotteille

Itävällan liittokansleri Wolfgang Schüssel (kuvassa vasemmalla)toivoo Lissabonin EU-huippukokouksen avaavan tien kohti pakotteiden poistoa.
-Se mikä minua tässä häiritsee ei ole puuttuminen meidän asioihimme, se ei itse asiassa häiritse minua ollenkaan, olemme perhettä, jossa toisten asioihin voi puuttua. Se mikä minua häiritsee, ovat nämä oikeuden vastaiset pakotteet, Schüssel sanoi tänään ranskalaisen Le Monden haastattelussa.

Schüssel vaati suoraa keskustelua EU-maiden kesken. Hän korosti, ettei Itävallan hallituksen jatko ole riippuvainen ulkomaiden asenteesta.
-Tämä hallitus voittaa tai häviää Itävallassa. Kukaan ei kaada sitä maan ulkopuolelta. Schüssel varoitti, että keskustelusta kieltäytyminen johtaa neuroosiin. Ellei Itävalta-kysymystä ratkaista, saattaa siitä kehittyä "eurooppalainen neuroosi", hän sanoi. Hän toivoi, että Lissabonissa voidaan avata keskustelu joka aikanaan johtaa pakotteiden poistamiseen.

Pakotteet ovat Schüsselin mukaan muuttuneet suunniteltua laajemmiksi, ja hänen mielestään ne ovat täysin kestämättömiä EU-maiden välillä. Schüssel hahmotteli ihmisoikeuksien tarkkailujärjestelmää, joka hänen mukaansa sopisi Itävallalle hyvin. Se ei kuitenkaan saisi olla suunnattu vain Itävallan tarkkailemiseen, Schüssel sanoi. Haastattelussa Schüssel vakuutti jälleen kerran, ettei Itävalta aio protestoida pakotteita vastaan estämällä EU:n päätöksentekoa.

Perhepotretti saattaa jäädä ottamatta

EU-johtajien perhepotretti ei toteutune Lissabonissa. Perinteinen perhepotretti uhkaa jäädä toteutumatta Lissabonissa, kun EU-maiden johtajat kokoontuvat torstaina alkavaan huippukokoukseen. Puheenjohtajamaan Portugalin tiedottajan mukaan valokuvan ottamisesta ei ole päätetty.

EU:n huippukokouksissa on ollut tapana, että jäsenmaiden johtajat asettuvat yhtä aikaa valokuvattavaksi. Eräiden maiden edustajien uskotaan olevan haluttomia poseeraaman Itävallan liittokanslerin Wolfgang Schüsselin kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.