Schumille voitto, Ferrarille mestaruus, Kimille keskeytys

Ferrarin Michael Schumacher ajoi voittoon formula ykkösten Unkarin GP:ssä. Samalla Ferrari-talli varmisti tämän kauden valmistajien maailmanmestaruuden. McLarenin Kimi Räikkönen keskeytti kisan tekniseen vikaan 13. kierroksella.

Michael Schumacherille voitto oli ennätyksellisesti jo kauden 12:s ja seitsemäs peräkkäinen. Ferrarin Rubens Barrichello ajoi Unkarissa toiseksi 4,6 sekuntia tallikaverilleen hävinneenä. Renault'n Fernando Alonso tuli maaliin kolmantena 44,5 sekuntia saksalaismestarin jälkeen. Kaikki kärkikuljettajat ajoivat kolmen varikkokäynnin taktiikalla.

Ferrari-talli varmisti valmistajien maailmanmestaruuden, sillä sen johto MM-sarjassa kasvoi Unkarin GP:n myötä tavoittamattomaksi. Valmistajien mestaruus on Ferrarille ennätyksellisesti kuudes peräkkäinen ja kaiken kaikkiaan 14:s. Kuljettajien MM-sarjassa Michael Schumacherin johto on 38 pistettä ennen Barrichelloa. Schumi voi varmistaa tämän kauden mestaruutensa kahden viikon kuluttua ajettavassa Belgian GP:ssä.

- Vaikka saavutinkin yhden kauden voittoennätyksen (12), niin sitäkin tärkeämpää oli se, että varmistimme Ferrarille tämän kauden valmistajien maailmanmestaruuden, kertoi tyytyväinen voittaja Michael Schumacher.

- Otin hyvän lähdön ja sen jälkeen yritin ajaa niin kovaa kuin mahdollista toiseen varikkopysähdykseeni asti, sillä sen jälkeen johtomme oli jo niin selvä, että meidän ei tarvinnut enää ajaa koko aikaa täysillä, jatkoi Schumacher.

Kisan neljänneksi sijoittui Williamsin Juan Pablo Montoya ja viidenneksi BAR:n Jenson Button. Kuudes oli yli kierroksen kärjelle jäänyt BAR:n Takuma Sato ja seitsemäs Williamsilla Ralf Schumacheria tuuraava Antonio Pizzonia. Sijoitus on sama, jolle Pizzonia ajoi kolme viikkoa sitten Saksan Hockenheimissa. Viimeiselle pistesijalle kahdeksanneksi ajoi Sauberin Giancarlo Fisichella.

Räikkösen kisa jäi kesken

Kymmenennestä ruudusta lähtenyt Kimi Räikkönen onnistui ohittamaan startissa Williamsin Antonio Pizzonian ja Sauberin Giancarlo Fisichellan. Myös kolmannesta ruudusta lähtenyt BAR:n Takuma Sato joutui taipumaan Räikköselle ensimmäisellä kierroksella.

Räikkösen autoon iski tekninen vika 11. kierroksella. Hänen kierrosaikansa putosivat yhtäkkiä yli 10 sekunnilla. Räikkönen teki varikkokäynnin 12. kierroksella, mutta tuli jo heti seuraavalta kierrokselta uudestaan varikolle ja jätti kisan saman tien kesken.

- Autoon iski jonkin näköinen sähköongelma. Aina kun tuli kierroksia enemmän koneeseen, se katkesi, Räikkönen kertoi MTV3:lle.

Räikkönen oli tyytyväinen kisansa alkuun.

- Ihan mukavasti meni alku. Muiden perässä pääsin seitsemännelle paikalle. Kyllä meillä oli ihan hyvä sijoitus siihen asti, mihin päästiin, Kimi sanoi.

Jarno Trulli joutui jättämään autonsa radan varteen 42. kierroksella. Hän oli ehtinyt siihen mennessä käydä jo kolme kertaa varikolla. Myös Jordanin Giorgio Pantano ja Toyotan Ricardo Zonta parkkeerasivat autonsa radan varteen kesken kisan. Pantano ja Zonta olivat ottaneet yhteen jo ensimmäisessä mutkassa, jossa Zontan Toyota pyörähti, kun Pantano osui Jordanillaan autoon. Sauberin Felipe Massa ajoi 21. kierroksella suosiolla sisään varikkopilttuuseensa käytyään hetkeä aikaisemmin vaihtamassa autoonsa uuden etusiiven.

Unkarin GP:n lopputulokset:

1. Michael Schumacher   Ferrari 1.35.26,131   (3 varikkokäyntiä)
2. Rubens Barrichello   Ferrari      +4,696   (3)
3. Fernando Alonso      Renault     +44,599   (3)
4. Juan Pablo Montoya   Williams  +1.02,613   (3)
5. Jenson Button        BAR       +1.07,439   (3)
6. Takuma Sato          BAR      -1 kierros   (3)
7. Antonio Pizzonia     Williams -1 kierros   (3)
8. Giancarlo Fisichella Sauber   -1 kierros   (3)
9. David Coulthard      McLaren  -1 kierros   (3)
10. Mark Webber         Jaguar   -1 kierros   (3)
11. Olivier Panis       Toyota   -1 kierros   (3)
12. Nick Heidfeld       Jordan   -2 kierrosta (3)
13. Christian Klien     Jaguar   -2 kierrosta (3)
14. Gianmaria Bruni     Minardi  -4 kierrosta (3)
15. Zsolt Baumgartner   Minardi  -5 kierrosta (3)

Nopein kierros M.Schumacher 1.19,071 minuuttia kierroksella 29. Voittaja Schumacherin keskinopeus 192,798 km/h.

9. Jordan-Ford 5
10. Minardi-Cosworth 1