Mainos

Schulz jatkokaudelle EU-parlamentin puhemiehenä

Sosialistien Martin Schulz on valittu odotetusti EU-parlamentin puhemieheksi. Mepit äänestivät saksalaisen Schulzin jatkokaudelle 2,5 vuodeksi.  

Schulz sai enemmistön annetuista äänistä jo ensimmäisellä kierroksella. Parlamentin kaksi suurinta ryhmää eli keskusta-oikeistolainen EPP ja sosialistit olivat sopineet tukevansa Schulzia tehtävään.  

Schulz oli ehdolla myös EU-komission puheenjohtajaksi, mutta joutui vetäytymään, kun sosialistit jäivät vaaleissa kakkossijalle EPP:n taakse. Sosialistien odotetaan tukevan EPP:n ehdokasta Jean-Claude Junckeria komission johtoon. Sosialistit ovat myös luvanneet tukea EPP:n ehdokasta parlamentin puhemieheksi Schulzin kauden jälkeen.  

Parlamentin pienemmät ryhmät ovat arvostelleet kyseisiä "suljettujen ovien takana" tehtyjä sopimuksia.    

EU-parlamentin puhemiehen tehtävä on pitkälti edustuksellinen. Puhemies edustaa parlamenttia ulkosuhteissa ja johtaa täysistunnoissa käytäviä keskusteluja.   

EU-kriitikot osoittivat mieltä

Osa EU-kriitikoista käänsi selkänsä Strasbourgin täysistuntosalisssa, kun uusi europarlamentti aloitti työnsä Eurooppa-hymnin tahdissa.  

- Idioottimaista käytöstä. Jussi Halla-aho (perus.) kuunteli asiallisesti, tviittasi kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa.  

EU:ta symboloiva sävelmä on Beethovenin Oodi ilolle. Sille käänsi selkänsä muun muassa Britannian populistipuolueen Ukipin puheenjohtaja ja perussuomalaisten entinen ryhmätoveri Nigel Farage

Mepit kokoontuivat tänään ensimmäiseen täysistuntoonsa Strasbourgiin, jossa uusi parlamentti järjestäytyy.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.