Mainos

Schröderin hallitusjulistus tuotti pettymyksen

Saksan hallitus lupaa alkaneelle vaalikaudelle kasvuinvestointeja, järkeviä säästötoimia ja oikeudenmukaisempaa verotusta. Liitokansleri Gerhard Schröderin tämänpäiväisen hallitusjulistuksen takana piilee kuitenkin talouskriisi, joka heikentää saksalaisten elintasoa huomattavasti.

Kaikki Saksan taloutta koskevat käyrät osoittavat tällä hetkellä väärään suuntaan. Vaalien jälkeen hallitus on korjannut ennusteita useaan otteeseen alemmas, ja tuorein niistä lupaa tälle vuodelle enää puolen prosentin kasvua. Samaan aikaan ammattiliitot ovat onnistuneet puristamaan jäsenilleen jopa kolmen ja puolen prosentin palkankorotuksia, minkä seurauksena yritykset vähentävät työvoimaa entisestään. Tästä huolimatta liittokansleri Schröder puki hallitusjulistuksensa taloutta koskevan osan pumpuliin, ja valoi tulevaisuudenuskoa opposition pilkkahuutojen läpi.

- Ei sovi aina vain kysyä mikä ei käy, on sen sijaan enemmänkin kysyttävä mitä kukin meistä voi tehdä, jotta se mitä yritämme onnistuu, Schröder sanoi.

Oppositio piti Schröderin julistusta tyhjänpäiväisenä, ja myös politiikan tarkkailijat olivat pettyneitä puheen sisällöttömyyteen. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Angela Merkel luonnehti sitä hämäykseksi ja petkutukseksi.

Saksan talous on kuralla, ja totuus on, että ilman todella tuskaisia sosiaaliturvan leikkauksia sitä ei saada jalkeille. Säästöjen toteuttaminen on kuitenkin vaikeaa, koska saksalaiset eivät halua tinkiä saavuttamistaan sosiaalietuisuuksista.

Schröder vakuutti kuitenkin puheessaan, että Saksan liittovaltion budjetti on tasapainossa vuonna 2006 riippumatta sitä, miten suhdanteet jatkossa kehittyvät.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.