Mainos

Schröder: Tulvarahasto hyödyksi taloudelle

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder sanoi torstaina maan parlamentille haluavansa perustaa maata piinanneiden tulvien tuhojen korjaamiseksi kymmenen miljardin euron rahaston. Hänen mielestään suunnitelma myös edistäisit talouskasvua etenkin maan itäosassa.

Juuri itäinen Saksa on kärsinyt pahiten viime viikkojen tulvista, jotka seurasivat alkukuun rankkasateita. Schröderin mielestä alueelle saapuva apu muun muassa loisi uusia työpaikkoja.

Schröderin mielestä vahinkojen korjaamiseen voidaan kerätä kymmenen miljardin euron summa ilman että EU:n säännöksiä valtiontalouden vakaudesta rikotaan. Joidenkin arvioiden mukaan aineelliset vahingot pelkästään Saksin osavaltiossa kohoaisivat 15 miljardiin.

Saksa on saamassa tukea myös EU:lta, mutta EU-tuki sisältyy Schröderin mainitsemaan kymmeneen miljardiin. Tähän mennessä hallitus on kerännyt hätäapurahastoon 400 miljoonaa euroa, ja kansalaiskeräyksestä on kertynyt vajaat 200 miljoonaa.

Schröder vaati myös torstaina Yhdysvaltoja liittymään Kioton ilmastosopimukseen, jonka avulla pyritään hidastamaan ilmastonmuutosta vähentämällä ns. kasvihuonekaasupäästöjä.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan rankkasateet liittyvät ilmastonmuutokseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.