Mainos

Schröder torjuu Gazprom-arvostelun

Saksan ex-liittokanleri Gerhard Schröder kiistää väitteet, joiden mukaan hän olisi tiennyt Saksan aikaisemman hallituksen myöntäneen lainatakuita venäläiselle Gazprom-yhtiölle. Schröder nimitettiin perjantaina hallituksen puheenjohtajaksi Gazpromin venäläis-saksalaiseen yksikköön.

Saksan entinen sosiaalidemokraattinen liittokansleri Gerhard Schröder torjuu jyrkästi arvostelun, jota häntä kohtaan on esitetty venäläisen Gazprom-yhtiön kaasuputkihankkeen tiimoilta. Schröder sanoo huomenna ilmestyvässä lehtihaastattelussa, että hän ei tiennyt hallituksensa Gazpromille myöntämästä lainatakuusta.

Saksassa on arvosteltu jyrkästi entistä liittokansleria siitä, että hänen hallituksensa myönsi kautensa loppuvaiheessa Gazpromille valtiontakuun yhtiön miljardin euron lainaa varten. Schröder nimitettiin perjantaina hallituksen puheenjohtajaksi Gazpromin johtamaan venäläis-saksalaiseen kaasuputkikonsortioon, joka aikoo rakentaa kaasuputken Itämeren ali.

Schröder sanoo Handelsblatt-lehden haastattelussa, että Gazprom ei aio edes ottaa lainaa, joten mitään valtiontakuuta ei tarvita.

Saksan talousministeriö vahvisti eilen, että Schröderin hallituksen ministerivaliokunta myönsi lainatakuun Gazpromille lokakuussa. Hallitus erosi marraskuussa.

Schröder puolustaa myös haastattelussa Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia, jonka hän tapasi useasti liittokanslerikautenaan.

- Olen niitä jotka ovat edelleen sitä mieltä, että Venäjän presidentti takaa maansa demokraattisen kehityksen, Schröder sanoi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.