Mainos

Schröder toivoo uutta komissiota pian

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder toivoo, että EU:n uusi komissio voitaisiin nimittää mahdollisimman pian. Schröder sanoi EU:n parlamentin istunnossa Strasbourgissa keskiviikkona, että parlamentin tulisi hyväksyä uusi komissio jo kesällä.

Liittokanslerin mukaan uuden komission tunnuslauseina tulisi olla tehokkuus, avoimuus ja läheisyys kansalaisiin. Jäsenmaiden hallitukset nimittävät uuden komission yhdessä tulevan puheenjohtajan Romano Prodin kanssa. Schröder kertoi parlamentille kolme viikkoa sitten Berliinissä pidetyn huippukokouksen tuloksista. Hän kehotti parlamenttia myös hyväksymään ripeästi lainsäädännön, joka on välttämätöntä EU:n uusien rakennerahastojen perustamiseksi aikataulun mukaisesti. Rakennerahastojen uudistaminen oli yhdessä maatalouspolitiikan uudistamisen ja uuden budjetin kanssa tärkein sisältö unionin tulevaisuusohjelmaa Agenda 2000:ta koskevissa neuvotteluissa. Schröder sai hyvin myönteisen vastaanoton EU:n parlamentissa, kun hän kehotti Romano Prodia tekemään yhteistyötä sekä parlamentin että jäsenmaiden hallitusten kanssa EU:n komission uusien työskentelymuotojen lukkoonlyömiseksi.

EU:n puheenjohtajamaa Saksa aikoo Schröderin mukaan esittää Kölnissä kesäkuussa pidettävässä EU:n huippukokouksessa, että uusi hallitusten välinen konferenssi aloittaa EU:n instituutioiden uudistamisen. Schröderin mukaan yhden vuoden pitäisi riittää niiden uudistusten toteuttamiseen, joita vaaditaan siihen, että EU voi ottaa uusia jäseniä. Schröder totesi myös, että Kölnissä nimetään EU:n ulkopolitiikan korkea edustaja. EU:n ulkopolitiikan yhdeksi painopistealueeksi tulee suhteiden kehittäminen Venäjään. Schröderin mukaan Venäjällä on erittäin tärkeä rooli Euroopassa.

-Olen läheisessä yhteydessä sekä presidentti Boris Jeltsiniin että pääministeri Jevgeni Primakoviin Kosovon kriisin johdosta, hän sanoi. Schröderin oli määrä matkustaa myöhemmin keskiviikkona Brysseliin EU-maiden minihuippukokoukseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.