Mainos

Schröder: Läpimurto työllisyysneuvotteluissa

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder kertoi tänään, että hallitus on saavuttanut "läpimurron" ay-liikkeen ja teollisuuden kanssa käymissään neuvotteluissa uusien työpaikkojen luomisesta.

Schroder, Gerhard

Kompromissi avaa tien eläkeiän alentamiselle, ei kuitenkaan ammattiliittojen vaatimaan 60 vuoteen.

-Tämä on merkittävä läpimurto työpaikkojen säilyttämisen ja uusien työpaikkojen luomisen kannalta, Schröder sanoi lehdistötilaisuudessa. Schröder oli esitellyt nyt hyväksytyn kompromissin viime torstaina.

Työnantajien pääneuvottelija Dieter Hundt kertoi ay-liikkeen taipuneen kytkemään palkkavaatimuksensa tuottavuuteen vastineeksi sille, että keskustelu eläkeiän laskemisesta siirretään valtakunnan tasolta yrityksiin.

Ay-liikkeen mukaan eläkeiän alentaminen nykyisestä 65:stä 60 vuoteen vapauttaisi satojatuhansia työpaikkoja nuoremmille. Työnantajat eivät kuitenkaan usko näin käyvän ja ovat haluttomia keskustelemaan asiasta.

Schröder lupasi vaalikampanjansa aikana vähentää työttömyyttä merkittävästi vuoteen 2002 mennessä. Työttömyysprosentti on Saksassa tällä haavaa 10,3. Schröderin aloitteesta muodostettu keskustelufoorumi, Työn liitto, on tähän mennessä päässyt sopuun yrityksiä koskevasta verouudistuksesta ja toimista, joiden avulla nuorille hankitaan lisää työpaikkoja.

Neuvottelut alkoivat joulukuussa 1998.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.