Mainos

Schröder ja Merkel kampanjoivat Dresdenissä

Dresdenin kaupungin äänestäjien vaalitulos voi vaikuttaa sosiaalidemokraattien ja kristillisdemokraattien keskinäiseen tasapainoon hallituksessa. Dresdeniläiset äänestävät sunnuntaina.

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ja hänen poliittinen haastajansa Angela Merkel ovat palanneet vaalikampanjoidensa pariin. Lähes tasatulokseen päättyneiden liittopäivävaalien loppunäytös esitetään sunnuntaina Dresdenissä.

Sosiaalidemokraattien Schröder ja kristillisdemokraattien Merkel saapuivat lähestulkoon yhtä aikaa kaupunkiin, jonka äänestäjät saattavat vielä vaikuttaa kaksi viikkoa sitten järjestetyissä liittopäivävaaleissa syntyneeseen kiperään tilanteeseen. Kaksi puoluetta valmistautuvat nyt johtamaan maata yhdessä, mutta liittokanslerin paikasta ei olla päästy yhteisymmärrykseen.

Dresdenin äänestystä lykättiin kahdella viikolla äärioikeistolaisen ehdokkaan kuoleman vuoksi. 220 000 äänestäjän kaupungin vaalitulos voi vaikuttaa kahden suuren puolueen keskinäiseen tasapainoon, jos äänestäjät suosivat pääosin jompaakumpaa puoluetta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.