Mainos

Schröder antoi potkut puolustusministerille

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder on erottanut puolustusministeri Rudolf Scharping virastaan luento- ja muistelmapalkkioista syntyneen kohun takia.

Schröder ilmoitti Berliinissä pitämässään lehdistötilaisuudessa pyytävänsä liittopresidentti Johannes Rauta erottamaan Scharpingin ja nimeämään tämän tilalle Peter Struckin, joka on SPD-puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Scharping on joutunut vaikeuksiin kun kävi ilmi, että hän oli saanut vuosina 1998 ja 1999 Hunziger pr-toimistolta yhteensä yli 70 000 euron arvosta palkkioita, muun muassa esitelmistä ja ennakkomaksuna muistelmistaan.

Scharping on myöntänyt tapahtuneen, mutta korostaa, ettei ole tehnyt mitään väärää. Samaa on vakuuttanut myös pr-toimiston edustaja.

Scharpingin mukaan maksujen peruste oli syntynyt jo ennen ministerikautta, vaikka rahat maksettiinkin vasta Scharpingin tultua nimitetyksi virkaan.

Myös opposition kristillisdemokraatit haluaisivat Scharpingin eroavan. Heidän mielestään Scharpingille ei kuitenkaan tulisi nimetä seuraajaa ennen syyskuussa pidettäviä liittopäivävaaleja.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.