Mainos

Schröder: Ahtisaaren välitystehtävällä EU:n tuki

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari on saanut keskeisen roolin Kosovon kriisin sovittelussa. EU:n ulkoministerit sopivat tänä iltana Ahtisaaren tukemisesta.

Amerikkalaisten, venäläisten ja EU:n kolmikantaneuvottelut alkavat huomenna Helsingissä Ahtisaaren johdolla. Vuorokauden aikana yritetään rakentaa perustaa varsinaisille rauhanneuvotteluille.

Presidentti Martti Ahtisaarella on EU:n täysi tuki neuvotteluissaan Kosovon kriisin ratkaisemiseksi. Tätä mieltä oli Saksan liittokansleri Gerhard Schröder tämänpäiväisellä pikavierailullaan Helsingissä. Schröder ja Ahtisaari keskustelivat edellytyksistä Kosovon-kriisin ratkaisemisen edellytyksistä. Kumpikaan ei halunnut vielä ennustella, matkustaako Ahtisaari Belgradiin neuvottelemaan ja jos matkustaa niin milloin.

Huomenna Ahtisaari neuvottelee Venäjän Jugoslavian- erityislähettilään Viktor Tshernomyrdinin ja Yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin kanssa Helsingissä. Ahtisaari piti mahdollisena, että neuvottelut venyvät keskiviikkoon.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.