Mainos

Schjerfbeckin maalauksen alta löytyi yllätys – katso kuvat

Helene Schjerfbeckin tähän asti tuntematon taideteos löytyi tänään Ateneumissa. Teos paljastui Schjerfbeckin maisemamaalauksen alta. Maisemamaalaus oli neulottu nyt löydetyn työn päälle.

Maalauksessa nähdään puoliksi selin oleva nainen, jonka olkapään takaa pikkulapsi kurkistaa katsojaan. Teos saadaan mukaan Schjerfbeckin juhlanäyttelyyn Ateneumiin noin viikon kuluttua.

Näyttelyn kuraattori Leena Ahtola-Moorhouse kertoi, että nyt paljastunut taideteos on hienompi kuin hän uskalsi odottaa. Hänen mukaansa on mysteeri, miksi Schjerfbeck peitti näin onnistuneen työn.

– Emme osanneet odottaa mitään. Tämä on upea yllätys, sanoo Ahtola-Moorhouse.

Taulu tuli Ateneumiin yksityishenkilöltä lainaksi suurnäyttelyä varten. Yleisön nähtäville se tulee ensi viikolla.

Schjerfbeck signeerasi työn, joten se on valmis

Kun tuntematon teos saatiin esille, Ateneumin asiantuntijoiden ensiarvio oli, että öljymaalaus on keskeneräinen. Arvio kuitenkin muuttui, kun työ nostettiin kunnolla näkyville.

– Teoksessa ei ole maalausteknillisesti mitään vikaa. Koska Schjerfbeck lisäksi signeerasi työn, sitä voi pitää valmiina teoksena, Ahtola-Moorhouse linjasi.

Hän ei osannut heti arvioida nyt löytyneen teoksen rahallista arvoa tai sen merkitystä Schjerfbeckin tuotannossa. Teos on todennäköisesti 1880-luvulta.

Helene Schjerfbeckin syntymästä tuli kuluneeksi tänä vuonna 150 vuotta.

(MTV3 - STT)

Katso Merja Sundströmin juttu (Kymmenen uutiset 3.9.2012)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.