Mainos

Schibstedin ostotarjous Alma Mediasta käynnistyi

Tarjousaika jatkuu tammikuun loppuun, jos sitä ei jatketa tai keskeytetä.

Norjalainen mediajätti Schibsted on aloittanut ostotarjouksensa Alma Median osakkeista ja optio-oikeuksista. Tarjousaika alkoi aamulla kello 9 Suomen aikaa.

Schibsted on tarjonnut Alma Median I-sarjan osakkeesta 11,40 euroa ja II-sarjan osakkeesta 10,70 euroa. Tarjous on voimassa, jos Schibsted saa ainakin kolmanneksen Alma Median äänistä.

Tarjousajan on tarkoitus päättyä 31. tammikuuta kello 16, ellei tarjousaikaa jatketa tai keskeytetä.

Schibsted on Oslon pörssissä vuodesta 1992 noteerattu mediayhtiö, jonka liikevaihto ylittää miljardi euroa. Sen päätoimialoihin kuuluvat sanomalehdet, televisio ja internet.

Schibstediä kiinnostaa Alma Mediassa erityisesti synergiaetujen saavuttaminen pohjoismaisissa tv-kanavissa.

Kakkososake nousussa

Alma Median kakkososake on jatkanut nousuaan Schibstedin tarjouksen käynnistyttyä. Osakkeen kurssi oli alkuiltapäivästä kohonnut 1,53 prosenttia 11,27 euroon.

Nouseva kurssi tarkoittaa sitä, että sijoittajat odottavat vielä korkeampaa tarjousta joko Schibstediltä tai ruotsalaiselta Bonnierilta.

Alman äänivaltaisempi ykkösosake pysyi 11,95 eurossa, mutta kauppoja ei syntynyt.

Alman hallitus perehtyy tarjoukseen

Alma Median hallitus perehtyy ensin norjalaisen mediayhtiön Schibstedin ostotarjoukseen ja päättää vasta sen jälkeen, ottaako se siihen kantaa vai ei. Alma Median viestintäjohtaja Ahti Martikainen muistuttaa, ettei laki edellytä kannanottoa.

Alma Media sai Schibstedin ostotarjouksen illalla ja tarjous toimitettuiin tänä aamuna mediayhtiön hallituksen jäsenille.

Martikainen ei lähde ennakoimaan, miten kauan hallituksen jäsenet tarvitsevat asiakirjoihin perehtymiseen. Ruotsalaisen mediayhtiö Bonnierin edustajat Alman hallituksessa ovat jäävänneet itsensä asiaa koskevasta päätöksenteosta, joten hallitus tekee ratkaisunsa varapuheenjohtajansa Kari Stadighin johdolla. Hän on rahoituskonserni Sammon konsernijohtajan varamies.

Jos Alman hallitus ottaa kantaa Schibstedin tarjoukseen, siitä annetaan pörssitiedote.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.