Mainos

Schibsted varoittaa Almaa myymästä MTV3:a

Mediajätti Bonnier hankki tänään enemmistön Ruotsin TV4:stä.

Norjalainen Schibsted ilmoittaa voivansa vetäytyä Alma Mediasta esittämästään tarjouksesta, jos Alma myy pois MTV3-televisiokanavan. Schibsted julkaisi asiasta tiedotteen tänään Oslossa. Aiemmin tänään julkisuuteen nousi tietoja, joiden mukaan Alma suunnittelisi MTV3:n erottamista konsernista ja yhdistämistä ruotsalaiseen TV4-kanavaan.

Schibsted ei maininnut tiedotteessaan MTV3:a vaan varoitti Alman hallitusta ja johtoa minkään osan erottamisesta konsernista ylipäätään.

Ruotsalainen talouslehti Dagens Industri kertoi aiemmin päivällä nimeämättömien lähteiden mukaan, että Alma Media olisi yhdistämässä omistuksiaan suomalaisessa MTV3:ssa ja Ruotsin TV4:ssä erilliseksi yhtiöksi. Tällöin Schibsted voisi jäädä ilman Alma Median tv-omistuksia, vaikka ostaisikin Alma Median.

Alma: Suunnitelmaa MTV3:n irrottamisesta ei ole

Mitään yksittäistä suunnitelmaa MTV3:n erottamisesta Alma Mediasta ei ole, kertoo Alma Median viestintäjohtaja Ahti Martikainen. Hän kuitenkin korostaa, että Alma tutkii erilaisia vaihtoehtoja televisiotoiminnan järjestämisestä Pohjoismaissa, kuten yhtiö kertoi tiedotteessaan eilen.

Martikainen sanoo, että MTV3:n osakkeita voidaan myydä TV4:lle tai MTV3 voi ostaa TV4:n osakkeita, jos se havaitaan kaikkien Alman osakkeen omistajien edun mukaiseksi. Hänen mukaansa Alma etenee suunnitelmissaan riippumatta norjalaisen Schibstedin tiistaina tekemästä ostotarjouksesta. Martikainen leimaa Dagens Industrin tiedot arvailuksi.

Bonnier ei kommentoi

Ruotsalainen mediajätti Bonnier lisäsi tänään omistustaan Ruotsin ainoassa maavälitteisessä mainostelevisiokanavassa TV4:ssä ostamalla ruotsalaisen kustannusyhtiön Natur & Kulturin vajaan kuuden prosentin suuruisen osuuden kanavasta, Natur & Kultur ilmoitti.

Kaupan jälkeen Bonnier on kanavan suurin omistaja vajaan 28 prosentin osuudella.

Tiistaina Bonnierin kilpailija, norjalainen mediakonserni Schibsted ilmoitti haluavansa ostaa suomalaisen Alma Median, joka oli ennen Bonnierin osakeostoa TV4:n suurin omistaja. Tarjouksen on laajalti arvioitu liittyvän haluun saada myös Alma Median äänet TV4:ssä, josta Schibsted omistaa reilut 20 prosenttia.

Bonnierin tiedotuspäällikkö Erik Månsson ei kerro, oliko TV4:n osakkeiden osto reaktio Schibstedin Alma Media -tarjoukseen.

-Meillä ei ole kommentteja siihen ostokseen. Tiedotamme vain, että olemme tehneet kyseisen hankinnan, Månsson sanoi STT:lle. Månssonin mukaan Bonnier odottaa Schibstedin lopullista tarjousta ennen kuin tekee ratkaisuja mahdollisista toimista.

-Mitä tulee Schibstedin tarjoukseen Alma Mediasta, he ovat ilmoittaneet, että tarjous on tulossa. Kun se tulee, sitä täytyy arvioida ja katsoa, mitä yksityiskohtia se sisältää. Emme oikeastaan tiedä, koska se tulee, he ovat sanoneet, että se tulee vuoden alussa, Månsson sanoi ennen Schibstedin iltapäivällä julkaisemaa varoitusta.

Myyjä piti hintaa hyvänä

Ruotsalaisen uutistoimiston TT:n mukaan Natur & Kultur sai TV4-omistuksestaan ostoehdotuksia sekä Bonnierilta että Schibstediltä. Natur & Kulturin toimitusjohtaja Lars Grahn kertoi TT:lle, että yhtiö myi osuutensa TV4:stä, koska omistus ei enää ollut kustantamolle strategisesti tärkeä.

Grahnin mukaan Natur & Kultur sai osakkeista hyvän hinnan, joka on enemmän kuin osakkeen kurssi. TV4:n osake maksoi pörssissä torstaina 145 kruunua eli noin 16 euroa, joten Natur & Kultur sai Bonnierilta osakepotistaan enemmän kuin 172 miljoonaa kruunua eli noin 19 miljoonaa euroa.

Bonnier on Alma Median suurin omistaja 33 prosentin osuudellaan. Bonnierin toimitusjohtaja Bengt Braun on Alma Median hallituksen puheenjohtaja. Alma Media on STT:n suurin omistaja.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 23.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.