Mainos

Schäuble johtaa Saksan kristillisdemokraatteja

Saksan kristillisdemokraatit (CDU) valitsivat puoluekokouksessa tänään Wolfgang Schäublen odotetusti puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Schäuble samoin kuin hänen edeltäjänsä Helmut Kohl kehottivat puoluetta ottamaan vastaan uudet haasteet, mutta säilyttämään samalla vanhat hyviksi koetut katsomukset.

Schäuble sai Bonnissa pidetyssä puoluekokouksessa taakseen 872 edustajan äänet. Vastaan äänestäneitä oli vain 56. Kohl ilmoitti luopuvansa puoluejohtajan tehtävästä CDU:n hävittyä rankasti 27. syyskuuta pidetyt liittopäivävaalit. Kohl suositti itse Schäublen, CDU:n parlamenttiryhmän johtajan, valintaa puolueen johtoon.

Schäuble varoitti puheessaan, puoluetta juoksemasta kaikkien uusien muotivirtausten jäljessä. Kohlin hallituksen ajama uudistuspolitiikka oli Schäublen mukaan ollut oikeaa, vaikka se ei ollut saanut äänestäjien enemmistön tukea. Syynä oli Schäublen mukaan se, että uudistuksien yhteydessä on aina tehtävä myös äänestäjille vastanmielisiä ratkaisuja.

Saksan uuden sosiaalidemokraattien ja vihreiden kokoomushallituksen pääministeri Gerhard Schröder on Schäublen mukaan vanhakantainen sosialisti, joka lisää valtion roolia talouselämässä ja korottaa veroja. Erityisesti Schäuble moitti valtiovarainministeri Oskar Lafontainea, koska tämä on vaatinut Saksan riippumatonta keskuspankkia alentamaan korkoja talouskasvun elvyttämiseksi.

56-vuotias Schäuble on ollut pitkään Kohlin uskottu. Hän johti mm. Itä-Saksan johtajien kanssa neuvotteluja, jotka johtivat Saksojen yhdistymiseen. Schäuble halvaantui lokakuussa 1990, kun häntä vastaan tehtiin murhayritys. Hän on itse sanonut olevan luonnollista keskustella siitä, voiko hän vammansa takia olla puolueen johdossa.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.