Mainos

Scharping: Milosevic voi joutua Naton iskun kohteeksi

Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin palatsi Belgradissa voi joutua Naton ilmaiskujen kohteeksi, Saksan puolustusministeri Rudolf Scharping sanoi tänään lehtihaastattelussa. Nato on tähän asti sanonut, ettei sillä ole suunnitelmia kohdistaa iskujaan Miloseviciin.

Milosevicin ei pitäisi tuntea,että hän voi murhata ihmisiä Kosovossa ja pysytellä itse rauhassa, Scharping sanoi Bild am Sonntag -lehdessä. Scharping totesi lisäksi toisessa haastattelussa, että Milosevicin kanssa on jatkossa hyvin vaikeaa saada aikaan rauhansopimusta.
-Minun silmissäni hän kuuluu Haagin ihmisoikeustuomioistuimen eteen, ei neuvottelupöytään, Scharping sanoi saksalaiselle televisiolle.

Milosevicia vaaditaan oikeuteen

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic on asetettava oikeuden eteen vastaamaan sotarikoksista, kirjoitti Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Warren Christopher tänään. Christopher sanoi Washington Post -lehdessä, että Milosevic ja "hänen rikollisjoukkionsa" ovat syyllistyneet "kansanmurhatoimintaan" albaaneja vastaan Kosovossa.

Christopherin mukaan hän ei entisenä diplomaattina koe lainkaan miellyttäväksi sitä, että Nato on joutunut turvautumaan voimatoimiin.
-Mutta kiistojen neuvotteluratkaisu on usein mahdollinen juuri siksi, että taustalla on uskottava voimatoimien uhka, Christopher sanoi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.