Mainos

SCA vähentää 3600 työntekijää

SCA:n säästöohjelma sisältää tehtaiden sulkemisia ja siirtoja ympäri Eurooppaa. Yhtiöllä on Suomessa pakkausvalmistusta mm. Tampereella ja Kuopiossa

Ruotsalainen metsäteollisuusyritys Svenska Cellulosa SCA aikoo vähentää työvoimaansa 7 prosentilla eli 3600 henkilöllä.Yhtiön tavoitteena on saavuttaa 1,5 miljardin Ruotsin kruunun (160 miljoonan euron) vuotuiset kustannussäästöt vuodesta 2008 lähtien.

SCA:n säästöohjelma sisältää tehtaiden sulkemisia ja siirtoja. Ne iskevät sekä SCA:n pakkaus- että pehmopaperitehtaisiin Euroopassa, jossa yhtiöllä on tuotantoa useissa eri maissa. Mm. hygieniatuotteiden tuotantoa siirtyy Länsi-Euroopasta halvempiin itäisen Euroopan maihin, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Yhtiö ei kertonut tarkemmin, mihin tehtaisiin leikkaukset kohdistuvat. SCA:lla on Suomessa hygieniatuotteiden myyntikonttori Helsingissä sekä pakkausvalmistusta Nummelassa, Tampereella, Iilaaksossa, Kuopiossa, Raisiossa ja Viialassa.

Säästöohjelma tulee nykyisen 1,2 miljardin kruunun leikkausohjelman päälle. Sen on määrä päättyä 2006.

Uudesta ohjelmasta syntyy yhtiölle 2,6 miljardin kruunun kertaluonteiset kulut, josta 2,1 miljardia kruunua kohdistuu tämän vuoden tulokseen.

SCA:n tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat mm. Libero-vaipat ja Libresse-terveyssiteet. Yhtiö valmistaa lisäksi erilaisia talouspapereita ja muita papereita sekä keittää sellua.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.