Mainos

Savuton toukokuu tulee taas

Toukokuinen tupakkalakkokampanja Lopeta!Voita järjestetään Suomessa jo neljännen kerran. Vastaavia kilpailuja on tänä vuonna 50 eri maassa. Niihin osallistuu arviolta 150 000 tupakoitsijaa.

Tupakkalakkokisaan osallistuvat sitoutuvat olemaan polttamatta 2.-29. toukokuuta. Kilpailu on suunnattu aikuisille, etenkin sellaisille, jotka jo ovat harkinneet tupakoinnin lopettamista tai yrittäneet sitä. Kilpailijoiden kesken arvotaan kolme rahapalkintoa. Pääpalkinnon voittaja osallistuu lisäksi kansainväliseen 10 000 dollarin arvontaan.

Palkinnot on laskettu aski päivässä -polttamisvauhdin mukaan. Ykköspalkinto eli hiukan alle 15 700 markkaa vastaa kahden vuoden tupakkakuluja. Toinen palkinto on 7300 markkaa eli yhtä monta markkaa kuin savukkeita kuluu vuodessa. Kolmas palkinto, 3360 markkaa, viittaa niihin minuutteihin jotka tupakointiin kuukaudessa kuluvat.

Ensimmäiset tupakkalakkokilpailut eli Quit and Win -kisat järjestettiin Yhdysvalloissa. Vuonna 1994 kampanja levisi Eurooppaan ja 1996 Aasiaan ja latinalaiseen Amerikkaan. Suomessa Lopeta!Voita -kilpailun taustavoimina ovat Terveyden edistämisen keskus, järjestöjen Savuton Suomi -verkosto ja Kansanterveyslaitos.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.