Mainos

Savusumu taas kiusana Indonesiassa

Metsäpalojen aiheuttama savusumu palasi tänään useisiin kaupunkeihin Indonesiassa ja näkyvyys Sumatrassa, Kalimantanissa sekä Indonesian Borneossa oli heikko. Sumatrassa ja Kalimantanissa kerrottiin lisäksi uusista paloista.

Palojen aiheuttama savusumu on levinnyt lähes koko Kaakkois-Aasiaan ja aiheuttanut useiden viikkojen aikana terveyshaittoja alueen asukkaille.

Jakartan meteorologian laitoksen mukaan näkyvyys useissa kaupungeissa Sumatrassa oli 100-500 metrin välillä ja yhdessä kaupungissa jopa täysin nolla. Padangin kaupungin asukkaat kertoivat kaupungin olevan "pimeä" palojen vuoksi.

-Viime päivät ovat olleet kohtuullisia, vaikka aurinko näyttikin kuulta savun vuoksi. Tänään on kuitenkin pimeää kuin yöllä ja se on stressaavaa, kertoi yksi asukkaista.

Osa pääkaupungista Jakartasta oli paksun sumun peitossa perjantaina, mutta viranomaisten mukaan se johtui enemmänkin saasteista kuin metsäpalojen savusta. Useilla alueilla on kerrottu sumun hälvenneen viime viikolla sadekuurojen raikastettua ilmaa.

Jakartassa sijaitseva kriisikeskus kertoi tänään, että palot ovat lisääntyneet Lampungissa Sumatrassa ja Kalimantanin eteläosassa. Tiedot perustuvat satelliittikuviin.

Tuhannet Indonesian armeijan sotilaat, yli 2000 poliisia ja saman verran metsätyöläisiä sekä tuhannet vapaaehtoiset ovat yrittäneet saada kuriin paloja, joista suurin osa on syttynyt suurien metsäyhtiöiden raivatessa tilaa uusille puuistutuksille.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.