Savusumu laskeutui Singaporeen

Kaakkois-Aasiassa leviävä savusumu laskeutui perjantaina Singaporen ylle nostaen kaupunkivaltion saasteindeksin vuoden korkeimpiin lukuihin. Kevyt savusumu himmensi myös auringonpaistetta.

Tuulet toivat savusumun Singaporeen Indonesiasta. Näkyvyys oli perjantaiaamuna kaksi kilometriä, mutta parani iltapäivällä 6-8 kilometriin. Meteorologit arvelevat savusumuongelman jatkuvan Singaporessa muutaman päivän. Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin tilanne säilyi perjantaina entisellään kevyen savusumun varjostaessa aurinkoa.

Tuulen suunnanmuutos ja vähäiset sateet ovat kuitenkin helpottaneet Thaimaan ja Malesian tilannetta. Selangorissa Kuala Lumpurin vieressä ja Penangin saarella Malesiassa on kuitenkin mitattu epäterveellisiä lukemia. Indonesian viranomaiset raportoivat perjantaina vähäisestä edistymisestä Borneon saarella, jossa Sumatran ohella palaa metsää. Indonesian metsäpalojen aiheuttama savusumu peitti vuonna 1997 koko Kaakkois-Aasian pitkiksi ajoiksi. Ongelma toistui lievempänä seuraavana vuonna. Monet metsäpaloista ovat tahallaan sytytettyjä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat