Savupommi heitettiin Talvivaaran toimistorakennukseen

Kolme henkilöä on heittänyt savupommin Talvivaaran toimistorakennuksen aulatiloihin Espoossa, kertoo poliisi.

Tekijät poistuivat paikalta, eikä poliisi ole toistaiseksi tavoittanut heitä. Etsinnät jatkuvat edelleen.

Poliisin mukaan yksi henkilö altistui savulle, mutta suuria vahinkoja ei aiheutunut. Tapahtuman selvittelyyn osallistuu useita poliisipartioita.

Pekka Perä lähettää mielenosoittajille terveisiä

Kaivosyhtiö Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä lähettää terveisiä kaivosta vastustaville mielenosoittajille.

– Olen hiukan eri mieltä asioista kuin nämä mielenosoittajat. Pitää kuitenkin muistaa, että yhteiskunta tarvitsee metalleja ja jotenkin ne pitää pystyä tuottamaan, Perä sanoo.

Mielenosoittajat olivat saapuneet Finlandia-talon eteen vastustamaan kaivosyhtiön yhtiökokouksen asialistalla ollutta 260 miljoonan euron osakeantia. Mielenosoittajat haluaisivat sulkea koko kaivoksen ympäristöongelmiin vedoten.

Perä vakuuttaa, että Talvivaara tekee kaikkensa, jotta vesiongelma kaivoksella saadaan kuriin ja kaivos pystyy tulevaisuudessa toimimaan niin ympäristöystävällisesti kuin on mahdollista.

– Tähän ei ole yhtä lääkettä, mutta kaikki tarvittava tehdään, Perä sanoo.

Talvivaaran yhtiökokoukseen oli saapunut noin 250 omistajaa, jotka istuivat yhtiökokouksessa lähes hiirenhiljaa. Muutama soraääntä kuultiin, mutta puheenvuorot eivät liittyneet itse osakeantiin, vaan Perän arvosteluun ja ympäristöasioihin. Antiehdotus nuijittiin läpi 40 minuutissa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat