Savukalasalaatti 1

  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 3 tomaattia
  • 2 dl vihreitä pakastepapuja
  • 2-3 keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 omenaa
  • mustia oliiveja
  • 20 savusilakkaa tai vastaava määrä muuta savukalaa
  • 2 kananmunaa
  • tuoreita basilikanlehtiä
  • Kastike:
  • 3 rkl tavallista viinietikkaa tai balsamiviinietikkaa
  • 3/4 dl kylmäpuristettua tai tavallista rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Keitä perunat ja pavut kypsiksi sekä kananmunat koviksi ja anna jäähtyä. Viipaloi perunat, paloittele pavut ja omenat, lohko tomaatit ja munat sekä viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Perkaa savukalat. Asettele salaatinlehdet kokonaisina tai revittyinä laakean kulhon pohjalle.

Asettele kasvikset salaatin päälle ja kalat päällimmäisiksi. Koristele munalohkoilla, oliiveilla ja basilikanlehdillä. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike salaatin päälle tarjoiluvaiheessa. (Tarjoa tuoreen leivän kanssa.)

Lue myös:

    Uusimmat