Mainos

Savu tukehduttaa Pekingissä

Lento- ja tieliikenne ovat olleet sekaisin savusumun vuoksi, ja ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa.

Pekingissä lapsia ja vanhuksia on kehotettu pysyttelemään sisätiloissa, koska paksu savusumu on hukuttanut kaupungin alleen.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan Pekingin korkein ympäristöviranomainen on kehottanut ihmisiä käyttämään hengityssuojaimia, jos ulos on pakko mennä tänään.

Xinhuan mukaan Pekingin yllä oleva paksu savusumu pitää ilmansaasteet paikallaan. Kaupunkiin johtavat sisääntuloväylät ovat tänään suljettuina, ja näkyvyyttä on pahimmillaan ollut vain noin 50 metriä. Sumu on sotkenut liikennettä myös yhdellä Pekingin lentokentistä.

Olympialaisia joudutaan siirtämään?

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Jacques Rogge varoitti eilen, että ilmansaasteiden vuoksi osa ensi vuoden olympiakisoista voidaan joutua siirtämään.

Roggen mukaan Pekingissä on työskennelty kovasti, jotta ilmanlaatu paranisi. Tästä huolimatta saattaa käydä niin, että osa kilpailuista joudutaan saasteiden vuoksi siirtämään.

Myös YK:n ympäristöohjelma Unep kehui eilen Pekingiä sen ponnisteluista puhtaamman ympäristön puolesta, mutta muistutti, ettei ilmansaasteongelmaa ole pystytty ratkaisemaan. Erityistä huolta herättävät haitalliset pienhiukkaset, joiden määrä ylittää Pekingissä sallitun tason ajoittain jopa 200-kertaisesti.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.