Mainos

Savu pilaa Malesian ilmaa yhä pahemmin

Indonesian metsäpalojen aiheuttama saasteongelma on pahentunut Malesiassa entisestään. Pääkaupungissa Kuala Lumpurissa asuvat suomalaisperheet ovat savun takia alkaneet palata Suomeen.

Kuala Lumpurin saasteindeksi nousi tänään yli kahteensataan, eli terveydelle erittäin vaarallisena pidettyihin lukuihin. Muualla maassa mitattiin vielä korkeampia lukuja, ja hätätilaan julistetussa Sarawakin maakunnassa saasteindeksin arvot kohosivat taas yli 550:n.

Savu pakottaa sisätiloihin

Kuala Lumpurissa toimivat suomalaisyritykset eivät ole päättäneet evakuoida työntekijöitään, mutta osa heidän perheistään on palaamassa kotimaahan.

Kaupungin 60 - 70 suomalaisperheestä on lähtenyt tai lähtemässä noin 15 eli kaikki ne, joissa on pieniä lapsia. Lähtöä on kiirehditty, koska huonon näkyvyyden pelätään johtavan lentojen peruuttamiseen. Kuala Lumpurista tavoitetut suomalaiset kertovat pysytelleensä ilmastoiduissa sisätiloissa jo parin viikon ajan ulkona leijuvan kuvottavan savunhajun takia.

Malesialaisen terveysviranomaisen mukaan saasteindeksin lukemat 200-300 kertovat ilman olevan terveydelle osapuilleen yhtä haitallista kuin parinkymmenen savukkeen polttaminen päivittäin.

Lukemat 300-500 merkitsevät ilman hengittämisen olevan vaarallista, ja yli viidensadan suuruiset arvot tarkoittavat äärimmäisen vaarallista saastetta.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.