Mainos

Savonlinnassa tehdään oopperahistoriaa

Kolmen säveltäjän yhteisooppera Aika ja uni saa lauantaina maailman ensi-iltansa Savonlinnan oopperajuhlilla. Teos on historiallinen myös maailmanlaajuisesti, sillä muualla vastaava yhteishanke ei ole onnistunut.

Savonlinnaan saapuu satapäin ulkomaalaisia toimittajia ja oopperanjohtajia seuraamaan Aikaa ja unta. Oopperajuhlien taiteellisen johtajan Jorma Hynnisen haasteen kolmen säveltäjän oopperasta otti neljä vuotta sitten ensimmäisenä vastaan säveltäjä Olli Kortekangas. Pian tiimiin liittyivät Kalevi Aho ja Herman Rechberger.
-Negatiivista kilpailuhenkeä tässä ei ole hetkeäkään ollut, vaan me ollaan sulassa sovussa viety tätä eteenpäin ja luulen, että jokainen on sen takia sitten pystynyt antamaan parastaan, arvelee säveltäjä Olli Kortekangas.

-Mä en tiedä onks mitään muuta suomalaista oopperaa, jossa on näin paljon musiikkia. Sitten tässä on hyvin isoja kuorokohtauksia. Lavasteet on massiiviset, suuret ja kertomuksen aikaskaala on 2000 vuotta, kertoo säveltäjä Kalevi Aho. Libreton punaisena lankana kulkee länsimaisen yhteiskunnan -ihmiskunnan mittainen- katkera kehitys. Teksti jäi kirjailija Paavo Rintalan viimeiseksi työksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.