Mainos

Savonlinnassa taksisurma

Savonlinnassa on surmattu taksinkuljettaja.

Savonlinnan poliisin mukaan surmattu kuljettaja on noin 40-vuotias mies. Hän oli saanut kello yhden jälkeen kyydin joko lennosta tai taksitolpalta. Noin kilometrin ajon jälkeen kuolettavat vammat saanut kuljettaja oli jätetty tielle, ja tekoon syylliset jatkoivat matkaa taksilla. Uhri ehti vielä itse soittaa apua mutta kuoli myöhemmin vammoihinsa. Auto löydettiin myöhemmin parin kilometrin päästä.

Taksinkuljettajan surmaajista ei ole toistaiseksi tietoa, eikä myöskään verityön motiivista. Poliisi ei myöskään ole paljastanut surman tekotapaa.

Taksinkuljettajille tulossa turvaohjeet

Taksinkuljettajat saavat lähiaikoina turvaohjeet, joita ovat valmistelleet yhteistyössä Suomen Taksiliitto ja Työterveyslaitos. -Ohjeissa panostetaan koulutukseen niin, että kuljettaja pystyy ennakoimaan epävarmat tilanteet ja käyttäytyy niiden vaatimalla tavalla, kertoo liiton viestintäjohtaja Nina Nizovsky.

Nizovskyn mukaan ohjeet julkaistaan parin kuukauden kuluessa. Ohjeiden kokoamiseen on tehty vuoden verran työtä, ja ne rakennetaan samalla periaatteella kuin kaupan käyttämät turvaohjeet. Liitto panostaa monella tavoin taksinkuljettajien turvallisuuden parantamiseen. Liitto on pyytänyt tietosuojalautakunnalta vastausta, voidaanko takseihin asentaa turvakamerat.

-Kameroiden asentaminen antaisi lisäturvan. Ei kamera yksittäisenä toimenpiteenä ole se, johon ennen kaikkea nojaudumme. Hätäkutsut ja ennalta ehkäisevät toimet ovat tärkeitä, Nizovsky sanoo. Takseissa on jo hätäkutsujärjestelmiä ei puolilla Suomea. Järjestelmän avulla hälytys menee hätätilanteessa aluehälytyskeskukseen ja alueen muihin takseihin. Nizovskyn mukaan järjestelmä on toimiva ja melko yleinen takseissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.