Mainos

Savonlinnassa odotettu vierailija Los Angelesista

Savonlinnan oopperajuhlat ovat jo merkittävä oopperaproduktioiden viejä. Myös tuonti jatkuu. Savonlinnan oopperajuhlilla vierailee tänä kesänä kauan odotettu Los Angelesin ooppera. Vieraat toivat Atlantin takaa Olavinlinnaan kaksi produktiota: Straussin Salomen ja Mozartin Don Giovannin. Viisiviikkoiset Savonlinnan oopperajuhlat päättyvät ensi sunnuntaina pitkin viikkoa nähtäviin jenkkioopperoihin.

Mozartin Don Giovanni ja Los Angelesin ooppera ovat tänään Olavinlinnan lavalla. Tapaus on ainutkertainen myös vierailijoille itselleen.

-Tämä on ensimmäisiä vierailuja, mitä Los Angelesin ooppera on tehnyt. Emme ole kiertueita tekevä talo, selvittää Los Angelesin oopperan tuotantojohtaja George Glander. -Tuotamme kaiken Los Angelesissa Kaliforniassa. Me emme kierrä. Tämä on hyvin suuri hanke ja ihmeellinen kokemus kaikille, jotka ovat matkanneet Suomeen tekemään tätä esitystä.

Aikaa ehti kulua kymmenisen vuotta, ennen kuin jenkkioopperan väki saatiin ihastelemaan Olavinlinnaa.

- Akustiikka linnassa on hieno. Kaupunki toivotti meidät ystävällisesti tervetulleiksi. Se on ollut ihastuttava kokemus. Meitä hämmästyttää, että niin monet suomalaiset puhuvat englantia. Se tuntui mukavan kodikkaalta, kehuu Glander.

Savonlinna rahoittaa kiertueilla uudet oopperat

Vastavuoroisesti Savonlinnan oopperajuhlat on onnistunut pääsemään Yhdysvaltojen sangen suljetuille oopperamarkkinoille.

- Seuraava kohde on vuonna 2003 Macbeth Philadelphiassa ja siihen tulee liittymään muutama muu Macbeth-vierailu ja Etelä-Amerikan kanssa myös 2003 Santiago de Chileen on tarkoitus lähteä syyskuussa. Teos on vielä hieman auki. Mahdollisesti Kohtalon voima, kertoilee Savonlinnan oopperajuhlat Oy:n toimitusjohtaja Jan Hultin.

Tähän mennessä Savonlinnan produktioita on viety mm. Espanjaan, Italiaan, Ruotsiin, Israeliin. Tämän kesän uutuusooppera Rigoletto lähtee ensi kesänä Itämeren maiden kiertueelle.

-Jos me pystytään viemään yhtä produktiota noin viisi kertaa, niin se palauttaa meille pääosan siihen produktioon sijoitetusta rahasta. Tällä mahdollistetaan se, että meillä on varaa tehdä joka vuosi uusi ooppera, kertoo Hultin.

Uuden produktion tekeminen maksaa 4-5 miljoonaa markkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.